Gila! Pelanggan Geram Kena Tipu Maggi Ketam RM120!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bengangnya kalau kena tipu dekat kedai makan dan kena bayar harga yang tak masuk akal!

Seorang individu telah berkongsi pengalaman di Twitter kena tipu di kedai makan masa beli Maggi Ketam dekat Pantai Cahaya Bulan (PCB).

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

“Kedai takde air”

Sumber: Twitter

Individu tersebut ingin membuat pesanan Maggi tomyam tetapi peniaga tu beritahu di kedainya tiada air.

 

Semua kedai tak boleh masak Maggi tomyam

Sumber: Twitter

Peniaga tu bagi solution, suruh order Maggi ketam je sebab kuahnya dah sedia ada berbanding Maggi tomyam yang tak dapat dibuat.

 

Terkejut total harga RM120!

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

 

Rupanya penjual memang selalu tipu

Sumber: Twitter

Apabila diceritakan kepada bapanya, rupanya peniaga di situ memang dah biasa tipu pelanggan untuk membuat pesanan makanan yang mahal. Ya Allah! 

Individu itu juga memberitahu dia langsung tidak bertanya lebih dan hanya membayar jumlah yang dinyatakan.

Sumber: Twitter

Orang ramai yang baca tweet ni pun ada yang terperanjat dan ada juga yang mengatakan harga seperti itu adalah standard bila makan Maggi ketam di PCB.

Sumber: Twitter

Sebagai pelanggan nampaknya kita kena lebih berhati-hati lepas ni. Tanya harga dulu tau! Takut kita pulak jadi mangsa.

Baca: “Bayar mahal dapat ni je?!”

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Amalina Zainal

Seorang yang optimis dan teliti serta berkemahiran dalam berkomunikasi; boleh bekerja dalam pasukan, berfikiran terbuka dan seorang yang menepati masa.