in

Geram Lihat Pemandu Myvi Buang Sampah Merata-Rata, Lelaki Ini ‘Pulangkan’ Semula Sampah

Cats 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jika anda ialah seorang pengguna jalan raya, pasti anda pernah melihat situasi di mana pengguna jalan raya lain membuang sampah dengan sesuka hati di tengah jalan raya.Baru-baru ini, seorang pengguna Facebook yang dikenali sebagai Wan Johan Ariff ada memuat naik sebuah video berkenaan situasi yang hampir serupa melibatkan pembuangan sampah.

Menerusi video tersebut, dilihat pemandu kereta Perodua Myvi membuang sampah seakan-akan kotak pembungkusan rokok di tengah-tengah jalan raya. Difahamkan, aliran trafik agak perlahan pada ketika itu.

Saya belum lunch,jam dah pukul 6ptg,baru nak masuk bandar dari pedalaman, dah lah jam,yang awak pergi buang kotak rokok atas jalan dah kenapa?done #beramal utk kesedaran

Posted by Wan Johan Ariff on Thursday, September 30, 2021

Mungkin geram dengan tindakan tidak bertanggungjawab pemandu Myvi itu, lelaki ini bertindak keluar dari keretanya dan mengutip semula sampah tersebut.

Lalu, dia memulangkan semula sampah menerusi ruang tingkap kereta tersebut dan dilihat sempat memberi teguran kepada pemandu berkenaan tindakannya itu.

3

Video ini mendapat perhatian ramai warganet, yang rata-ratanya memuji tindakan lelaki ini kerana berani menegur pengguna jalan raya yang lain.

Tidak kurang juga ada yang berkongsi situasi di mana mereka sering berhadapan dengan pengguna jalan raya yang suka membuang sampah sesuka-hati.

A

B

D

E

Tindakan lelaki ini yang tidak mendedahkan nombor plat kereta Myvi tersebut turut dipuji warganet. Jelas lelaki ini, dia hanya mahu menegur dan tidak mahu mendedahkan aib pemandu tersebut. 

C

Salute buat abang ni!

 

Kredit: Wan Johan Ariff

BACA: Tular Video Pulau Langkawi Penuh Sampah, Ada Yang Dakwa Berpunca Dari Bukit Malut?

Cats

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.