in

“GELINYAAAA” – Lelaki Tergigit Lipas Masa Minum Tealive Yang Dibeli Dekat Aeon Shah Alam

F2 11

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kita selalu expect makanan yang dihidangkan franchise terkenal mesti terjamin kebersihan dia. Lagi-lagi kalau dekat dalam shopping mall.



Namun insiden yang dialami oleh seorang lelaki ni lain pula… Baru-baru ni, seorang pengguna Twitter, Alif beli air dari franchise minuman terkenal Tealive di Aeon Shah Alam.

Katanya, walaupun sekarang boba tengah famous, dia tak order pun boba. Tapi, bila dia minum, dia ada tergigit something. Rupa-rupanya, benda yang dia gigit tu lipas! Yekkk

https://twitter.com/AlipXiaodidi/status/1154730105224060928

Screenshot 2019 07 31 At 6.10.50 Pm

Tweet ini dah berjaya meraih perhatian netizen, dan ramai juga yang nasihat Alif untuk membuat aduan rasmi supaya perkara seperti ini dapat disiasat segera.

1 9 1

Kalau korang nak tahu, ni bukan insiden terjumpa lipas pertama yang berlaku di Aeon Shah Alam. Sebelum ni pun pernah juga tular seorang lelaki jumpa lipas dalam spaghetti yang dia makan di salah sebuah restoran di situ. So sekarang ni nak salahkan siapa?

Tak kisahlah salah siapa pun, yang penting kenalah tengok apa yang masuk dalam cawan atau pinggan pelanggan. Benda ni bukan kecik macam semut pun sampai boleh tak perasan kan?

 

Baca: “Anak saya sekarang dah trauma!” – Kanak-kanak Tercekik Bulu Ketika Makan Kepak Ayam McDonald’s

Screenshot 2019 07 31 At 6.19.11 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.