in

“Eleh hidup tu nak senang je!” – Gadis Ini Kena Perli Semula Dengan Kawan Yang Selalu Minta ‘Suap’ Lepas Permintaan Ditolak

Feature Image Wasep 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Korang pernah tak dalam situasi yang mana ada kawan korang yang suka sangat harapkan orang lain dalam buat sesuatu benda tu. Kiranya macam dia ni jenis yang selalu minta di suap la.



Terbaru, satu perkongsian di laman Twitter mengenai seorang gadis yang berkongsi pengalaman kena perli semula dengan kawannya selepas dia menolak secara baik daripada membantunya.

Bantu apa ni, sampai macam bergaduh je?

Menurut @naylifarisha__, dia mempunyai seorang kawan yang boleh dikatakan selalu minta disuap dalam pelbagai benda.

Dia telah berkongsi screenshot perbualan antara mereka berdua melalui aplikasi whatsApp.

Perbualan bermula apabila kawannya itu meminta tolong Farisha untuk menggunakan sebuah platform atas talian untuk melihat harga bilik sewa.

Wasep 1
Sumber: twitter

Alasannya meminta tolong Farisha adalah disebabkan dia lebih mahir menggunakan platform itu berbanding dirinya.

Kerja asyik nak senang je orang mintak tolong balik naik angin lak”

Tapi keadaan berubah apbila Farisha ingin meminta tolong kembali kepada kawannya itu dimana dia meminta kawannya itu untuk menghantarnya ke TREC.

Tapi permintaan Farisha ditolak oleh kawannya dengan memberikan alasan bahawa dia penat bekerja dan tidak larat untuk memandu ke sana selain kekurangan minyak kereta.

Wasep 4
Sumber: twitter

Keadaan menjadi lebih keruh apabila kawannya itu telah memuat naik status dia aplikasi whatsApp yang seakan-akan memerli Farisha mengenai perbincangan mereka sebelum ini.

Wasep
Sumber: twitter

Admin rasa, tak salah pun kalau saling bantu membantu. Yelah kalau kawan tu dah tolong, apa salahnya kita tolong dia balik.

 

Baca: “Ini namanya kawan-makan kawan” – Suami Tetak Jiran Sampai Mati Sebab Perkosa Isteri Dalam Rumah

Kmk

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.