in

“Ebit Lew kapiaq pura-pura islamist, hiduplah dalam masyarakat yang riak”- Ustaz Abu Syafiq Dakwa Facebook Digodam

Feat 40

Sebelum ini kecoh mengenai isu seorang ustaz ‘menyerang’ pendakwah bebas, Ustaz Ebit Liew sehingga mendapat perhatian netizen.

Susulan itu, semalam pendakwah bebas, Ustaz Abu Syafiq mengeluarkan satu video di instagramnya, memaklumkan yang laman facebooknya telah digodam pihak tidak bertanggungjawab.

View this post on Instagram

Video Terbaru Ustaz Abu Syafiq

A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq) on

FB saya Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary telah digodam dan byk tulisan kononnya saya mengkafirkan orang islam itu tidak benar dan fitnah.

Mana mungkin saya ahli sunnah wal jamaah hakiki mengkafirkan orang islam. Ini dosa besar!

Sebelum ini kecoh di media sosial mengenai tindakan atas nama Ustaz Abu Syafiq Al-Asy’ary telah meninggalkan komen yang berbaur menghina pendakwah bebas, Ustaz Ebit Liew.

View this post on Instagram

Report polis belum saya buat kerana saya dalam tempoh kuarantin 14 hari sebab baru pulang dari Turki. Ya. Facebook Laman page saya atas nama Ustaz Abu Syafiq Al-Asy'ary digodam dan tulisan kafirkan orang islam itu adalah fitnah dan palsu sebab tidak mungkin saya sebagai pejuang Ahli Sunnah Hakiki mengkafirkan orang islam begitu..itu fitnah. Namun bagi saya perkara ini bagi saya amat kecik sahaja..bak mainan dengan beberapa segelintir pihak yang melaga-lagakan dan tidak puas hati serta mungkin dengki dengan saya. Beberapa pihak memfitnah saya dan melagakan saya dengan seorang ustaz yang saya tidak pernah jumpa pun ustaz tu. Biasalah.. Ujian kecik sangat. Nanti saya buat Page facebook baru akan dilancar dalam bulan Ramadhan yang mulia nnti… atau kepada follower saya yang sangat banyak itu buat masa sekarang boleh layari Instagram saya @ustazabusyafiq www.instagram.com/ustazabusyafiq Terima kasih. Selamat menyambut Ramadhan. Ikutlah Nabi Jangan Ikut Wahhabi!

A post shared by Ustaz Abu Syafiq (@ustazabusyafiq) on

Katanya buat masa ini beliau belum membuat sebarang laporan polis susulan masih dalam tempoh kuarantin kerana baru pulang dari Turki.

 

Alhamdulillah terjawab sudah segala persoalan.

Baca : Letak gambar & video orang miskin sehingga memalukan dia adalah aib. Haram! Ustaz Abu Buat Status, Tuju Pada Ustaz Ebit Lew?

Featured