“Din tak mudah putus asa” – Lelaki Ambil Order Nametag Khat Dari Atas Katil Hospital Demi Tanggung Kos Tong Oksigen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sedih… Admin sangat bersimpati dengan nasib menimpa seorang lelaki yang bernama Budin ini apabila dia yang menghidapi kanser katanya terpaksa ambil order membuat tag nama walaupun masih terlantar di hospital.

Menerusi perkongsian yang viral di Facebook, Budin terpaksa memulakan bisnes kecil-kecilan ini kerana dia perlu tampung perbelanjaan beli tong oksigen dan keperluan keluarga. 

 

Pernah koma tapi sempat ambil order untuk tempahan tag nama khat

Menurut posting tersebut, Budin ni sejenis yang tak mudah putus asa dan meminta-minta. Dia yang menghidap kanser pernah koma pada minggu lepas tapi dalam pada tu, sempat juga dia ambil order tempahan. 

Masalah yang dihadapi Budin sekarang ialah dia bergantung dengan mesin oksigen 24 jam tapi perkara ni langsung tak halang dia untuk terus berusaha keras demi keluarga.

Sumber: Facebook

 

Rupanya mangsa Bas Rapid KL rempuh kenderaan dari Columbia ke Ampang? 

Malah lebih mengejutkan lagi, Budin ini rupanya mangsa rempuhan bas Rapid KL yang berlaku tak lama dulu di Ampang. Kalau korang masih ingat, kes ini agak kecoh jugak bila bas Rapid tu main rempuh je berpuluh kenderaan macam tu.

Lagi sedih bila Budin katanya langsung tak dapat apa-apa pampasan dari pihak Rapid KL. Apa-apapun bagi mereka yang berminat nak membeli nametag ini ataupun nak support bisnes Budin, boleh je contact number kat bawah. 

Sumber: Facebook

Cantik betul nametag yang Budin buat ni! 

Baca: “Ayah tak mahu orang lain mati” – Anak Terharu Bapa Kanser Tahap 4 Sanggup Jadi Bahan Ujikaji Kemoterapi Demi Bantu Pesakit Kanser Lain

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!