in

“Customer dah bayar deposit”- [SERAM] Jurugambar Kongsi Pengalaman Kena ‘Scam’ Dengan Pengantin Misteri

3Kubur

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selalu kita dengar orang kena scam duit dengan transfer secara online kepada akaun yang tak dikenali. Bahkan mungkin ada dalam kalangan keluarga atau rakan-rakan kita yang pernah terkena perbuatan terkutuk ini.



Kali ni admin nak share pasal scam juga, tapi bukan scam duit, tapi scam yang agak menyeramkan. Nak tahu scam apa? Cuba baca tweet oleh @afis_alias kat bawah ni.

Screen Shot 2020 06 06 At 4.38.26 Pm Screen Shot 2020 06 06 At 4.38.41 Pm Screen Shot 2020 06 06 At 4.38.53 Pm

 

Takkan rumah kat kubur?

Admin tak pasti apa kesudahan cerita ni, tapi setakat yang dikongsi oleh lelaki ni, dia balik lepas tunggu lama tanpa respon dari orang yang booking dia.

Screen Shot 2020 06 06 At 4.39.19 Pm Screen Shot 2020 06 06 At 4.39.43 PmSeram gak dapat macam ni, dah lah location dekat kubur, pastu call apa semua tak jawab.

 

Apa kata netizen?

Rata-rata netizen membuat kesimpulan sendiri yang agak sinis. Ada yang kata bunian, ada yang kata duit deposit tu daun. Entah lah

Screen Shot 2020 06 06 At 4.39.59 PmDahsyat gak orang bunian pakai whatsapp. Line internet apa yang dorang pakai?

Screen Shot 2020 06 06 At 4.40.22 PmSekali keluarkan duit memang dapat daun. Memang sah kena scam dengan bunian.

Screen Shot 2020 06 06 At 4.41.03 PmKalau kena macam ni memang tak masuk dah kampung tu. Mana tahu tu memang kampung bunian.

 

Baca: “Dia bukan menipu, dia ditipu” – Budak NASA Dakwa Dirinya Kena Scam!

Screen Shot 2020 06 06 At 5.12.10 Pm

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.