in

“Bukan sebab kau pakai serban, kau yang paling betul” – PU Azman ‘Sekolahkan’ Netizen Persoal Covid-19 Agenda Yahudi

Collage 6

Baru-baru ini, agak kecoh perdebatan di media sosial ekoran ada segelintir netizen yang mempersoalkan cara kerajaan menangani isu Covid-19.

Lebih teruk lagi, ada yang menganggap Covid-19 ini hanyalah agenda illuminati untuk memesongkan akidah orang Islam hinggakan masjid perlu ditutup dan solat perlu dijarak-jarakkan.

Ekoran ini, PU Azman telah menyangkal perkara ini dan menjawab tentang isu-isu yang ditimbulkan menerusi Instagram Live yang dikongsikan di Twitter.

“Bukan kau pakai serban, kau pakai kopiah, kau yang paling betul.”

PU Azman meminta semua orang untuk bekerjasama dalam menangani wabak ini dan jangan hanya menganggap diri sendiri sahaja yang betul.

Apa sahaja yang diperintahkan oleh Allah, dari segi SOP dari pihak kerajaan sebagai wakil tuhan dekat bumi, ikut. Ikut dalam keadaan apa pun.”

Kata Pu Azman, kita tak perlu nak mempersoalkan diri kita, sama ada murtad atau tidak sembahyang jarak-jarak kerana perkara ini tak ada kena mengena langsung kerana kita hanya mengikut SOP.

Tambahnya lagi, SOP ini dilaksanakan oleh pihak kerajaan sebagai salah satu cara untuk menangani musibah dan kita semua sedang berusaha untuk menghadapi pandemik sebaik mungkin.

Jika betul sekalipun ia adalah perancangan Yahudi, PU Azman mengingatkan netizen yang perancangan Allah lebih besar dari perancangan mereka.

So jangan buat orang gelabah dik, jangan buat orang gelabah. Jangan buat orang Islam rasa bersalah dengan SOP yang ada.”

Walaupun selepas mendengar hujah dari PU Azman, masih ada lagi segelintir netizen yang membidas hujahan tersebut.

Screenshot 2020 11 04 At 12.45.18 Pm

El41Ngyucaekafv

 

Baca: “Konon vaksin hakikatnya racun” – Ada Segelintir Rakyat M’sia Percaya Covid-19 Ini Hanya ‘Agenda Illuminati’?

Screenshot 2020 11 04 At 12.48.26 Pm