in

“Bantu dan berilah pandangan kepada saya” – Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri

Drzul

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Seperti yang kita sedia maklum, semalam senarai barisan kabinet telah pun diumumkan. Secara rasminya, Mufti Wilayah Persekutuan, Dr. Zulkifli Mohamad al-Bakri telah pun dilantik sebagai Menteri Di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama).Selepas diumumkan, Dr. Zulkifli ada muat naik status di Twitter menzahirkan rasa syukur yang kini telah meraih lebih daripada 10,000 jumlah retweets. 

 

Babak pertama, episod baharu

Esqfj6Bu4Aanecx

Tenang dengan berita gembira itu, Dr Zulkifli hanya terus melakukan rutin yang dilakukannya iaitu menyampaikan kuliah maghrib bulanan di Masjid Slim River.

Saya dengan rendah hati memohon jasa baik sahabat semua untuk berterusan mendoakan saya agar saya dikurniakan Allah SWT kekuatan untuk memikul amanah dan kepercayaan ini sepenuh keupayaan saya.⁣”

Dalam masa yang sama, dia juga meminta sokongan moral rayat dan bersikap terbuka untuk berikan pandangan kepadanya.

“Kita teruskan legasi pemimpin terdahulu, membina negara Malaysia yang berbilang kaum dan agama, dalam keredhaan-Nya. ⁣ “

Perlantikannya itu menerima sokongan daripada rakyat dengan menyatakan bahawa beliau adalah insan yang sebetulnya menyandang jawatan tersebut.

 

You are the perfect person for the role – Netizen

Image From Ios 3

Image From Ios 1 1 Image From Ios 2

Kami dari team Lobak Merah juga harap begitu.

 

Baca : “Semua anggota lepas tapisan SPRM, PDRM” – TS Muhyiddin Umum Senarai Penuh Menteri & Timbalan Menteri Persekutuan 2020

Menteri Baru

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.