“Yang penting jarak 1 meter” – Cara Abang Polis Bagi Makan Kucing Ni Tarik Perhatian Netizen

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Dalam proses Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini, kebanyakan kedai-kedai makan diarah untuk tutup dan ada juga yang yang buka hanya ikut waktu yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan. Biasanya, haiwan-haiwan jalanan seperti kucing dan anjing akan bergantung dengan makanan daripada kedai-kedai ini atau daripada sikap ihsan seseorang individu untuk memberi makanan.

Viral di Twitter menerusi akaun @iloveyouIPOH di mana seorang polis memberi makan kepada kucing-kucing yang berada di sekitar Telok Batik. Namun, apa yang menarik perhatian netizen ialah cara abang polis ni bagi makan dekat kucing-kucing tu.

Abang polis ni susun satu persatu bekas makanan kucing tu dengan jarak lebih kurang 1 meter antara kucing-kucing tu. Alahai, comel je tengok diorang makan. 

Rata-rata netizen memuji sikap abang polis tu yang prihatin dengan kucing-kucing jalanan. Semua mendoakan agar abang polis tu dimurahkan rezeki.

Berdisiplin tinggi kucing-kucing ni

Baik je semua beratur

Alhamdulillah, kucing tu tak kelaparan 

Baca : “Kena duk rumah je” – [VIDEO] Aksi Comel Empat Ekor Kucing Nak Keluar Rumah Tapi Dilarang Sebab ‘Kerajaan Tak Bagi’ 

 

 

 

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Fadilah Rofiie

Suka dengan aktiviti lasak. Juga penggemar makanan pedas, senang cerita tak pedas tak makan. Maybe lagi selesa pakai sneakers daripada heels