in

“Saya tak perasan sebab banyak bunyi kamera” – Kena Hentam Sebab Tak Hirau Anak, Ini Jawapan Dari Suami Lufya Sendiri

Feature Iamge Dr

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebelum ni pernah kecoh mengenai suami kepada pelakon wanita Lufya Omar, 34 yang kononnya mengabaikan anaknya walaupun dipanggil berkali-kali ketika keluar dari mahkamah.



Terbaru, Dr Che Muhammad Hafiz Che Baharum suami kepada pelakon wanita itu telah tampil dengan sebuah kenyataan bagi mempertahankan dirinya daripada terus di kecam oleh netizen.

Jadi apa yang saya ingin jelaskan disini adalah berkenaan dengan dakwaan-dakwaan seperti tidak sayangkan anak adalah tidak benar malah sy dihalang dan tidak diberi peluang untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai bapa.”

View this post on Instagram

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua… Memandangkan ramai sangat warganet yang Salah faham dan Salah memberi tafsiran berkenaan dengan isu video yang sedang menular tentang Saya tidak hiraukan anak apabila anak saya memanggil berkali2. Sebenarnya Saya memang prihatin dan faham memang perkara sebegini akan menjadi perhatian ramai orang apatah lagi ia membabitkan sentimen anak kandung sendiri. Isu ini juga menjadi sangat sensitif dan ia boleh membangkitkan kemarahan ramai pihak terutama kepada mereka yang sudah berkahwin atau berkeluarga dan mempunyai anak.Jadi apa yang Saya ingin jelaskan disini adalah berkenaan dengan dakwaan2 seperti tidak sayangkan anak dll adalah tidak benar malah sy dihalang dan tidak diberi peluang untuk melaksanakan tanggungjawab sbg bapa.Gambar2 yang Sy upload di atas ada babak2 ketika saya berada di dalam mahkamah. Kalau perhatikan di dalam gambar2 tersebut saya sedang meluangkan masa bersama anak sy Sampai la anak sy pergi kepada ibunya.then selepas itu baru la sy keluar dari mahkamah. Sejurus keluar sahaja dari mahkamah ramai juru kamera dan wartawan menyapa( itu Saya memang faham dengan tugasan mereka). Ketika itu saya hanya kedengaran bunyi flash kamera dan fikiran saya saat itu adalah untuk bersedia pada soalan yang bakal reporter akan tanya.( maklumlah sy rasa nervous Sebab ini adalah kali pertama seumur hidup Saya berada dalam situasi di mahkamah ) to my love one Laana haura. Daddy really sorry Sebab tak perasan langsung panggilan daripada you my love ❤️❤️ .jika difikirkan secara waras bapa mana Kat atas dunia ni tak sygkan anak mereka sedangkan binatang seperti singa betina yg ganas itu siap makan manusia lagi pun boleh tetap tahu nak menyayangi anak nya apatah lagi manusia yang diberikan kelebihan otak yang mempunyai akal. Akhir sekali saya ingin beritahu bahawa sy amat tertarik dengan satu kata2 ini iaitu Jika benar seseorang itu adalah orang yang beriman kepada Allah swt maka tidak lah dia sanggup untuk memutuskan silaturrahim (hubungan Kekeluargaan) apatah lagi Jika ia melibatkan hubungan antara bapa dengan anak Jika benar caption ini adalah message maka likes itu adalah messenger. Sekian itu Saja drpd Saya 🙏🏻

A post shared by Dr Che Hafiz (@drchehafiz) on

 

Dr Hafiz telah memuat naik beberapa keping gambar dia bersama anak perempuannya itu yang bernama Laana Haura semasa berada dalam mahkamah.

Pa1
Sumber: instagram

 

Pa4
Sumber: instagram

Tambahnya lagi sebelum dia keluar daripada mahkamah, dia sempat berjumpa dan meluangkan masa bersama anaknya itu.

“Kalau perhatikan di dalam gambar-gambar tersebut saya sedang meluangkan masa bersama anak saya sampai la anak saya pergi kepada ibunya. Then selepas itu baru la saya keluar dari mahkamah.”

Jawab persoalan mengenai tidak hiraukan panggilan anak.

Dr Hafiz turut menjawab mengenai video yang sebelum ini tular berkaitan anak perempuannya itu yang menangis sambil memanggilnya berkali-kali namun tidak dihiraukannya.

Dr Hafiz berkata semasa keluar daripada mahkamah tersebut, dia terus diserbu oleh wartawan dan juru kamera dan pada ketika itu dia hanya mendengar bunyi flash kamera sahaja.

“Ketika itu saya hanya kedengaran bunyi flash kamera”

To my love one Laana Haura. Daddy really sorry Sebab tak perasan langsung panggilan daripada you my love

Itulah jawapan daripada suami kepada Lufya mengenai perkara ini. Mungkin betul dia memang tak perasan. Korang pun kalau nak komen beragak lah ye.

 

Baca: “Seteruk-teruk Aliff Aziz dia tetap peluk cium anak” – Suami Lufya Buat Tak Endah Ketika Anak Jerit ‘Daddy’ Di Mahkamah?

Bapa Tak Guna

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.