“Perangai macam ni la grab boleh cari makan ” – Sebab Kenapa Orang Ramai Menyampah Nak Naik Teksi

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Zaman sekarang, kita lebih suka naik Grab kerana kualiti perkhidmatannya yang jauh lebih mudah, lebih selesa, harga pun jauh lebih murah, malah kebajikan penumpang juga turut dijaga.

Ramai yang dah tak sanggup nak naik teksi lagi, berikutan dengan sikap pemandu mereka. Ini bukan andaian tapi netizen sendiri kongsikan pengalaman mereka yangs ering ‘diperdajal’ oleh mereka.

 

Perangai macam ni la grab boleh cari makan. Dulu korang langsi sangat…Cekik darah.

Sebab ada sebahagian teksi babi yang buat perangai macam ni la grab boleh cari makan. Dulu korang langsi sangat. Belum kes memilih, tempat jem tamau hantar. Naik teksi tamau on meter. Cekik darah macam hanat. Sekarang apa cerita? Sebab sebahagian macam ni. Makan pasir belaka.

Menerusi  perkongsian di Twitter lelaki ini menzahirkan rasa marah dengan segelintir sikap pemandu teksi yang bersikap teruk. Suka ‘perdajal’ penumpang dengan harga yang mahal, bahkan ada yang cuba ambil kesempatan terhadap warga asing.

Bukan itu sahaja, netizan lain turut berkongsikan pengalaman buruk ketika mengunakan perkhidmatan teksi.

 

“Ambil Grab RM 6 je, dia saja jalan jauh, total RM 24”

Rata-rata netizen cuba memilih untuk menaiki teksi dengan harapan mahu membantu mereka, namun tertanya niat murni berubah apabila mereka rasa seolah-olah diperdaya majika. Ada pula yang bersikap takbur.

 

Jarak jauh 5 KM je, cas RM 40…siap cakap “kalau tak nak boleh blah”

Itu sebab lah kenapa ramai orang serik nak naik teksi lagi dah, bukan nak membandingkan tapi hakikannya sikap segelintir pemandu teksi ini lah yang menjejaskan reputasi pemandu yang lain.

 

Baca : “Saya nampak seluar dalam kamu..” – Pemandu Grab

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?