in

“Mcm wakil rakyat” – Gelagat Adik Ini Bagi Duit Raya Dekat Rakan Sekelas Buat Orang Ramai Geli Hati

Duit Raya

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kehangatan sambutan Hari Raya Aidilfitri masih terasa biarpun sudah lebih seminggu kita meraikannya. Disamping bertemu sanak-saudara dan sahabat handai, pemberian duit raya juga sudah cukup sinonim dengan budaya sambutan Syawal di negara kita.


Tular di media sosial, seorang kanak-kanak memberikan rakan sekelasnya duit raya. Yang menarik perhatian adalah gaya pemberiannya yang salin tak tumpah macam seorang wakil rakyat. Korang cuba tengok video @cindirellapink7 di bawah ni.

@cindirellapink7

awal2 sudah pesan simpan kan duit raya untuk kawan2 kelas nya.. MasyaAllah tanarakallah anak soleh umi .. Semoga membesar dengan sihat berjaya dunia akhirat 🫶🏻 #tawau #sabah

♬ original sound – shafiq – shafiq

Artikel berkaitan: Lain Dari Yang Lain, Trend Terbaharu Bagi Duit Raya Guna “Mock Cheque

Artikel berkaitan: ”Power lah” – Tekaan Tepat 3 Kali Berturut-turut, Cara Adik Ini Dapat Duit Raya Buat Orang Ramai Terpegun

Macam wakil rakyat

Rata-rata netizen terhibur melihat gelagat adik ini memberi duit raya kepada rakan sekelasnya. Tak kurang juga yang mendoakan adik ini dan keluarganya atas pemberian mereka.

Duit RayaHaa ni kalau abang long kawasan dah masuk orang tunduk. Kalau ayahanda kawasan masuk sambil bagi duit raya memang orang salam cium tangan lah.

Screenshot 2024 04 21 At 3.55.29 PmItulah, dah nampak macam YB pulak gelagat adik ni. Dengan gaya salam pastu hulur duit raya, memang nampak sebiji macam wakil rakyat. Mungkin besar nanti boleh jadi wakil rakyat, bakat dah ada tu. 

Screenshot 2024 04 21 At 3.54.18 PmBiasanya geng-geng yang rapat ni memang lain macam sikit. Tengok gaya salam pun tahu ini mesti geng adik ni. 

Screenshot 2024 04 21 At 3.55.36 PmMemang sebahagian dari budaya kita untuk hormat kepada orang yang memberi. Itu yang sampai kawan sekelas bagi duit raya pun sampai cium tangan. Bagus, elok didikan generasi masa depan ni.

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.