in

Kecoh Pensyarah UiTM Dengkil Kongk*k Student?

*Pensyarah berzina dengan student? Whatt!

Baru-baru ni viral di media sosial khususnya twitter selepas keluar satu post mengenai ‘unpopular opinion’ berkaitan UiTM Dengkil dan salah satu jawapan kepada post tersebut sangat memeranjatkan, bukan sahaja netizen tetapi penuntut universiti itu sendiri.

 

Lecturers suka kongk*k dgn students that’s the tea

Bagaimanapun posting jawapan tersebut sudah di delete, namun min sempat lah ambik kat twitter berkenaan posting tu, korang tengok ni..maaf nama dan profile admin terpaksa rahsiakan walaupun dh jadi kes polis.

Status tersebut mendapat banyak maklum balas dan reaksi daripada pengguna lain, tidak terkecuali seorang pensyarah yang mendakwa pernah mengajar di universiti tersebut.

Di yang merupakan pensyarah undang-undang mendakwa yang dia pernah mengajar Asasi Undang-undang di UiTM Dengkil dan pada masa sama mengatakan tuduhan yang pengguna twitter itu berikan merupakan satu tuduhan yang serius..Fuh lecturer sendiri bersuara

Ingatkan status tersebut mendapat sokongan daripada pengguna lain, malah ramai juga sebenarnya yang berkongsi kisah serupa mengenai pensyarah yang suka ‘meraba’ dan ambil kesempatan terhadap student sendiri.

Min baca pun seram sejuk weh..

 

I know i had the experience of lecturers flirted with me. I quit after one semester

Sumber : Twitter

Tapi kalau tak ada angin masakan pokok bergoyang kan? 

Memetik sumber hmetro, susulan daripada isu yang viral tersebut Universiti Teknologi MARA (UiTM) telah menjalankan siasatan terhadap dakwaan membabitkan pensyarah di cawangan Dengkil yang gemar berzina dengan penuntut universiti itu.

Naib Canselornya, Prof Dr Mohd Azraai Kassim berkata pihaknya telah membuat laporan polis berhubung berkara tersebut bagi tindakan seterusnya.

“Kami turut sedang melakukan siasatan mengenainya dan tidak pasti sama ada dakwaan itu benar atau sebaliknya.”

“Saya sudah mengarahkan pegawai untuk membuat satu laporan polis dan menyerahkannya kepada polis untuk menyiasat.”

Ujarnya jika didapati pensyarah tersebut terlibat di dalam kes seperti yang didakwa, perkara tersebut akan dibawa ke dalam jawatankuasa tatatertib untuk tindakan lanjut.

Malah Prof Dr Mohd Azraai Kassim mengalukan pemberi maklumat untuk tampil dan menunjukkan bukti berkaitan dakwaan tersebut.

Kita mahu ‘whistle blower’ itu tampil membuat laporan supaya siasatan boleh dibuat. Jika terbukti, kita akan ambil tindakan.”

Katanya maklumat itu juga akan dirahsiakan dan dilindungi.

Biar undang-undang yang jalankan kerja dan jom kita stop membawang 

Baca : Atuk rogol cucu, nenek yang salah Founder Product Salahkan Wanita Punca Lelaki Curang, Tuduh Isteri Tak Bagi Servis Porn Star Kepada Suami