“Jgn hantar anak ke sekolah, hantar syurga terus”- Emak Murid ‘Sound’ Cikgu Sebab Bagi Homework Masa Cuti, Tapi Kena Kecam Balik Sebab…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Sekarang ni banyak kita dengar pasal kisah student yang ‘manja’ atau spoil brat, lagi-lagi bila dapat backup besar dari family walaupun buat salah.

Sampai ada kisah cikgu kena saman, kena warning dengan parents dan banyak lagi lah hanya sebab mendenda anak mereka.

 

“Kesian member aku. Jadi cikgu then Bagi homework time cuti sekolah dkt student pun , parents sampai text kat dia macamni…”

Kisah yang dikongsikan izskyline di twitter ni pulak sedikit berbeza bila kawannya yang merupakan seorang cikgu, kena ‘bebel’ dengan emak kepada salah seorangnya hanya sebab homework yang diberikan kepada budak tersebut.

Salam cikgu. Tadi sy semak homework Imran.

Dia kata dia ada byk homework masa cuti raya.

Mcm tak betul sekolah buat mcm ini. Masa cuti perayaan, kita nak beramah mesra dgn keluarga yg dah lama tak jumpa. Kalau dah kawin dan beraya bergilir dgn rumah mertua, dua tahun sekali baru jumpa.

Mcm mana akhlak dan adab anak kita yg tak peduli sanak saudara sebb nak buat homework?

Cikgu sekolah selalu komplen bab adab dan akhlak anak murid di sekolah. Kata bab akhlak ni tanggungjawab ibu bapa.

Jadi mcm mana ibu bapa nak jalankan tanggungjawab didik bab akhlak kalau sekolah bagi homework masa cuti perayaan?

 

“Anak dia tu buat ke pun homework nya ? Ke mak dia je melalak lebih…”

Rata-rata netizen kecewa dengan ‘perangai’ ibu murid tersebut yang dilihat terlalu memanjakan anaknya.

Malah seharusnya bagi mereka cuti raya tersebut tidak boleh dijadikan alasan untuk murid tersebut tidak melakukan homework yang diberikan oleh cikgu.

Sumber: Twitter

 

Zaman korang dulu macam mana?

Baca : Aku ni jenis berdendam Berang Cikgu Baling Buku Dari Tingkat 3, Pelajar Buat Akaun FB Fake Cikgu Guna Gambar Khinzir

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.