in

“Jauhkanlah fitnah tanpa bukti” – Lufya Jelaskan Dr Che Muhammad Hafiz Benci ‘Kunyit’

Llufya

Kepincangan mengenai rumahtangga penyanyi dan pelakon Lufya Omar kini menjadi bualan hangat orang ramai. Dikatakan, suaminya Dr. Che Muhammad Hafiz menganiaya dan memukul Lufya, malah Lufya mendedahkan mereka kini tidak sebumbung.

Menerusi Harian Metro sebelum ini,  Dr. Che Muhammad Hafiz ada membuat kenyataan bahawa dia telah menceraikan Lufya melalui WhatsApp, tetapi dakwaan itu disangkal oleh Lufya.

Memandangkan isu mereka makin leret, muncul pula satu spekulasi yang mengatakan Che Muhammad Hafiz ini merupakan kaum sejenis.

“Itu semua fitnah. Saya sebagai isteri lebih mengenalinya serta tahu baik buruknya dari keluarganya sendiri.”

Komen 1
Sumber : portal hiburan

Biarpun ruamhtangga mereka kini goyah dan masing-masing dingin, Lufya sangkal dakwaan netizen yang mengatakan suaminya itu ‘kunyit’

Kata Lufya, dia lebih mengenali suaminya dan menganggap dakwaan sedemikian sebagai fitnah semata-mata.

Lapor Astro Awani, suaminya itu seorang metroseksual dan bencikan kaum gay ni.

“Dia bukan seorang gay, malah dia sangat bencikan kaum gay. Allah lebih mengetahui dan jauhkanlah fitnah tanpa bukti hanya kerana melihat kepada penampilannya.

“Jika orang cakap pasal fotonya di aplikasi gay itu, bagi saya, ramai saja gambar orang lain yang digunakan bagi tujuan fitnah atau suka-suka” 

Masalah rumah tangga yang dihadapi kedua-dua mereka mula diketahui umum selepas Hafiz memberi kenyataan kepada media.

 

Kami sudah tiga bulan tidak sebumbung. Malah ketika saya cuba menghubunginya beberapa hari lalu dia senyap dan tidak membalas apa-apa.”

 

Saya tak terima apa-apa lafaz cerai melalui WhatsApp seperti yang didakwa, jauh sekali surat dari mahkamah.

“Jika benar dia hendak bercerai saya minta dia memfailkan di mahkamah. Negara kita ada undang-undang. Saya harap dia bertindak secara bijak,” 

Pasangan tersebut diijabkabulkan pada 26 November 2016 dan dikurniakan seorang cahaya mata, Laana Haura yang kini hampir memasuki usia dua tahun.