in

“Apasal pulak luka tak boleh tutup?” – Doktor Jelaskan Fitnah Segelintir Individu Terhadap Syed Saddiq

Untitled Collage 44

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Rabu lalu, media melaporkan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman telah selamat menjalani pembedahan apendisitis — dan beliau kini dilapor berada dalam keadaan stabil.Susulan itu, beliau dinasihatkan untuk berehat seketika dan isteri Perdana Menteri, Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali turut meluangkan masa menziarahi pemimpin muda tersebut di hospital.

Gambar kunjungan Tun Dr. Siti Hasmah tular di media sosial, dan menjadi bahan fitnah segelintir pihak tertentu — yang mendakwa Syed Saddiq sebenarnya hanya bermain ‘wayang’.

Individu tersebut mempertikaikan mengapa luka tersebut ditutup dan mengapa pula blood pressure cuff perlu dipakaikan kepadanya.

Saddiq1

Saddiq2

Saddiq3

Seorang ahli perubatan kemudian tampil mempertikaikan individu terbabit.

Nimelesh2

Nimelesh1

Nimelesh3

Nimelesh4

Malah tindakan individu terbabit turut mengundang kecaman netizen lain, yang mempersoalkan mengapa isu seperti ini juga perlu dipolitikkan.

Saddiq7

Saddiq4

Saddiq6

Haihh, benda ni pun boleh jadi isu? But good juga ada pakar-pakar perubatan yang aktif beri penjelasan di media sosial ni — agar kita tak mudah terpengaruh dengan sebarang dakwaan yang tidak berasas macam ni kan?

Macam orang selalu kata, malu bertanya sesat jalan.

 

Baca: “Budak kecil umur 5 tahun pun boleh tahu” – Berang Alasan ‘Silap Bendera’, Syed Saddiq Gesa Pejabat Pesuruhjaya Sukan Ambil Tindakan

Capture 2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.