in

“Tu lah dik, gelojoh sgt update status sampai 2x u-turn” – Syed Saddiq Kena Troll Muat Naik Status ‘Rakyat Malaysia Ke-2 Dijemput Ke BBC HARDtalk’.

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kadang-kadang bila kita rasa terlalu gembira atau excited, kita tend untuk membuat kesilapan tak kisahlah besar atau kecil.


Tapi sekiranya yang buat kesilapan tu merupakan seorang public figure atau individu yang popular, maka walaupun kesilapan yang dibuat tu tak besar mana, pasti akan kecoh.

Itulah yang terjadi kepada Menteri Belia Dan Sukan (KBS), Syed Saddiq Syed Abdul Rahman selepas kongsi keterujaannya apabila dijemput sebagai tetamu bagi program bual bicara popular BBC iaitu ‘HARDtalk’.

Yang membuatkan isu ini jadi bualan netizen apabila beliau mendakwa yang beliau merupakan rakyat Malaysia kedua yang muncul di program tersebut..bukan ke? ke yang ke-3? ke ke-4? eh…

BBC Hardtalk, bismillah. Wish me luck!

It’s truly an honour to be the second Malaysian, after Tun Dr Mahathir to be on BBC Hardtalk. I want the world to know that Malaysia, once again is the tiger of Asia.

#YouthPower

Sumber : Twitter

Tapi tak sampai 5 minit kemudian beliau membetulkan kenyataan tersebut dengan mengatakan beliau rakyat Malaysia ketiga yang ditemubual dalam program tersebut..pulak dah, mana satu ni?

Namun 2 minit selepas itu, status itu di edit sekali lagi dengan mendakwa di sebagai salah seorang daripada beberapa rakyat Malaysia yang muncul di program itu.

Second malaysian, third malaysian, eh…one of the few malaysians

Apa lagi gamat la media sosial dengan troll daripada netizen-netizen yang mempersoalkan kredibiliti Syed Saddiq sebagai menteri.

Namun yang mencuri tumpuan  ialah komen daripada bekas Ahli Parlimen Kota Tinggi dan Menteri Dalam Negeri, Tan Sri Syed Hamid Albar di twitter.

Let me correct the facts…

Tak cukup dengan tu, dorang siap hasilkan ‘karya’ dengan tujuan untuk troll Syed Saddiq berhubung isu tersebut.

Korang bab-bab ni memang expert kan? hahaha.

Aku orang no 2 dari Malaysia lepas Atok! Bangga Siyot!

Kementerian gesa Syed Saddiq tak terbawa-bawa sikap ‘peghak ulu’

Sumber : Facebook

Belum habis lagi guys, netizen pun mulakan serangan dari segenap penjuru lepas je isu ni jadi viral di media sosial..go bawangrians go!

Bila baca komen-komen diorang, ada yang kelakar ada tapi yang melampau pun ada jugak.

Ala Yb buat lawak sekali sekala…oppsss

Memang menteri sukan ni suka buat talk je ke?

Gelojoh sangat nk update status, sampai 2 kali u-turn

Tapi betul la, admin pun setuju jugak dengan netizen, rasanya team YB Syed Saddiq perlu buat home work dulu kot before nak post apa-apa sebab sekarang ni kuasa viral lain macam.

Baca : Bro Saddiq Jawab Balik Lepas Dihentam Teruk Netizen Berikutan Statement Panas Atlet Lempar Cakera Negara, Irfan Sham Di Instagram

 

 

 

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.