“Lain macham petua bonda ni” – Bonda Rozita Kongsi Tips Wanita Awet Muda, Kena Belai Janggut Suami?!

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Siapa yang tak mahu kelihatan muda walaupun usia dah menjangkau 40-an? Macam-macam krim dah korang pakai, apa kata kalau korang cuba tips daripada Rozita Ibrahim, bonda kepada Aliff Syukri ni pulak.

Menurut Bonda Rozita di Instagram, wanita yang mengahwini lelaki berjanggut ni banyak kelebihannya. Antara yang paling best, mereka ni akan nampak awet muda kalau lelaki tersebut berjanggut panjang. Amboi-amboi! 

 

“Janggut suami buat wanita jadi muda sebab menggalakkan hormon!” 

Tulis Bonda Rozita, hujung janggut lelaki ada penawar bagi sakit perut.

Malah menurut hasil kajian para saintis dari Massachussetts Institute of Technology, Amerika Syarikat berjudul “The Amazing Fact of Human Body”, janggut ni dapat lindungi wajah lelaki dari sinaran UV, baik untuk sistem pernafasan, tingkatkan kesuburan lelaki, merangsang kesuburan wanita dan macam-macam lagilah! 

Nah korang tengok kat bawah apa yang suami Bonda Rozita cakap.

View this post on Instagram

Janggut suami buat wanita jadi muda sbb mengalakan hormon..!! Upss wlu pun petua ..Sy masih lagi dlm mood majlis ajim kahwin.. semua yg sy posting behind the scene sepanjang majlis ajim..( gambar2 belum siap lagi daripada pihak agensi photography) . . Dlm wedding tu suami sy bagi petua.. kalau sakit perut, ubatnya dari hujung janggut dan sy pernah mendengar daripada seorg yg sgt tinggi ilmunya mengatakan bahawa wanita yg berkahwin dgn lelaki yg mempunyai janggut dia akan kelihatan muda..sbbnya berkaitan hormon..!! (Kata Dr Nick Lowe seorg ahli dermatologi dari London) . . Antara kebaikan lelaki berjanggut mengikut Kajian oleh para saintis dari Massachusetts Institute of Technology, Amerika Syarikat berjudul “The Amazing Fact of Human Body” ia mampu melindungi wajahnya dari sinaran UV matahari.. melembabkan kulit wajah lelaki.. baik utk sistem pernafasannya, meningkatkan kesuburan lelaki, merangsang kesuburan wanita dan menggalakkan hormonnya dan menstabilkan haid.. kerana janggut mengandungi hormon testosteron.. . Caranya mudah sahaja.. dgn membelai janggut lelaki.. !! Nampak lwak tp benar antara yg kita tahu menyimpan janggut merupakan sunnah Nabi dipkai dek org alim2 je dn kini ia menjadi 1 trend dan menampakkan lelaki tu lebih kelihatan maskulin..

A post shared by ROZITA JRM OFFICIAL (@bondarozitaibrahim) on

 

“Kena minta suami bela janggut ni” – Netizen

Rata-rata netizen lain juga mengakui yang petua diberikan bonda ni ada kebenarannya. Walau bagaimanapun, bagi isteri yang suami dia tak ada janggut tu janganlah rasa down pulak. Ni sekadar petua je, tak semestinya 100% betul.

Sumber: Instagram

Ohhh barulah admin tahu rahsia awet muda Bonda Rozita ni. Cantik sentiasa semenjak zaman Sendayu Tinggi lagi.

Baca: “Jangan cari pasal… Ida tengah sarat” – Ibu Aliff Syukri Beri ‘Hint’ Rumah Tangga Anak & Isteri Kini Bermasalah?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!