in

“Kesian anak tak berdosa.. Pengajaran pada semua ibu bapa”

Page 3 5

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sedihlah news macam ni. Tapi benda dah nak jadi. Harap semua orang ambil ni jadi pengajaran.Menurut Sinar Harian, seorang kanak-kanak berusia tiga tahun maut lepas terjatuh dari tingkat 17, Blok A, di Projek Perumahan Rakyat (PPR) Seksyen 8, Kota Damansara, Petaling Jaya. Kejadian malang ni berlaku pada jam 8 pagi tadi.

D1
sumber: facebook

Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Asisten Komisioner Mohd Zani Che Din berkata pihaknya tiba di lokasi kejadian lepas terima panggilan mengenai insiden tersebut pada jam 7.15 pagi.

“Sejurus tiba polis menemui mayat seorang kanak-kanak perempuan di bawah Blok A premis terbabit malah anggota turut merakam percakapan kakak mangsa yang berusia 14 tahun.”

D2
sumber: facebook

Daripada siasatan awal yang dijalankan, Mohd Zani memberitahu bahawa ibu bapa mangsa keluar berniaga nasi lemak di Bukit Jelutong pada jam 6 pagi manakala kakak mangsa keluar untuk menghantar seorang lagi adiknya ke tadika sejam selepas itu.

Difahamkan mangsa tidak ikut kakaknya sebab tengah tidur dan demam. Mangsa dipercayai bangun dari tidur dan mencari kakaknya kemudian panjat tingkap lalu jatuh ke bawah.

D3
sumber: facebook

“Apabila kakak mangsa balik, dia diberitahu oleh jiran bahawa adiknya jatuh dan telah meninggal dunia.

“Siasatan di rumah mangsa juga mendapati pintu di ruang balkoni tidak bertutup, tiada grill penutup di bahagian atas dan terdapat sebuah kerusi plastik dipercayai digunakan untuk memanjat berhampiran grill.”

Tambah beliau, mayat mangsa telah dihantar ke Unit Forensik Hospital Sungai Buloh bagi tujuan bedah siasat dan kes ini diklasifikasikan sebagai mati mengejut.

Ramai yang kurang senang dengan kes ini dan berharap ianya menjadi pengajaran buat semua terutamanya ibu bapa.

Cats 5
sumber: facebook

Takziah buat ahli keluarga mangsa.

Baca: Budak 2 Tahun Terselamat Jatuh Dari Tingkat 17

Page 2 1 758X399 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.