Penyamun ‘Ninja’ Dirakam Umpil Tingkap Rumah Menggunakan Garpu di Ampang

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Penyamun ‘Ninja’ Dirakam Umpil Tingkap Rumah Menggunakan Garpu di Ampang

 
 
00:00 /
 
1X

Penduduk daerah Ampang Jaya kini dalam keadaan berjaga-jaga apabila seorang lelaki dikesan aktif melakukan aktiviti jenayah pecah rumah baru-baru ini.

Paling terbaru, suspek telah dikesan memecah masuk sebuah rumah di Lembah Jaya, Ampang. Kejadian yang berlaku pada jam 5.28 pagi itu telah dirakam kamera litar tertutup (CCTV) yang terdapat di kediaman bersebelahan rumah mangsa, lapor Harian Metro.

Sumber: Facebook

Penyamun tersebut dilihat menutup wajahnya gaya ‘ninja’ dan cuba mengumpil pintu rumah jiran mangsa namun dia gagal.

Sumber: Facebook

Setelah itu dia cuba pula mencungkil tingkap kediaman mangsa dengan hanya menggunakan garpu dan berjaya memecah masuk rumah tersebut dalam masa 10 minit sahaja. Wuuu gilalah! 

Setelah pemeriksaan dilakukan, penjenayah tersebut dipercayai mencuri dua buah telefon pintar dan komputer riba. Susulan daripada kejadian tersebut, mangsa telah membuat laporan polis di Pejabat Polis Daerah Ampang Jaya.

Buat masa ini, penjenayah masih belum ditangkap dan penduduk di daerah itu diingatkan untuk berhati-hati dan sentiasa berjaga akan kebarangkalian kes seperti ini berulang.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Makin canggih teknologi, makin berani orang sekarang melakukan jenayah. Guna garpu je pulak tu! Haish! 

Baca: Letak Kamera Tersembunyi Untuk Intip Mangsa Di Rumah, Taktik Baru Geng Samun

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!