“Matanglah” – PU Rahmat ‘Sound’ Elfira Loy & Sufian Suhaimi Untuk Belajar Terima Takdir

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Hmm, nampaknya sepanjang hari kes mengenai Elfira Loy & Sufian Suhaimi membanjiri media sosial, dari malam tadi sampai sekarang nama mereka berdua je menjadi buah mulut netizen.

Ini semua disebabkan impak persembahan lagi Di Matamu semalam, bahkan siap ada wish daripada bekas kekasihnya Elfira Loy tu.

Ada yang team Elfira ada juga team Sufian. Susulan dengan kehangatan isu mengenai mereka, PU Rahmat terpanggil mengenai isu tersebut.

 

Boleh tak Suffian Suhaimi dan Elfira Sama sama belajar memahami takdir ?

Umumnya hubungan cinta antara mereka berdua telah berakhir, sejak dari itu ia menjadi buah mulut orang ramai apabila Sufian muncul dengan single terbaru Di Matamu tahun lepas.

Mereka beruda seolah-olah perang dingin tapi masing-masing menafikannya. Sufian tepis dakwaan bahawa lagu tersebut ditujukan akibat mereka putus tunang, menurutnya lagu ini telah dicipta sebelum insiden itu berlaku.

Sumber : Twitter

Spekulasi antara mereka berdua semakin hangat apabila Elfira Loy menunjukkan bekas kekasih Sufian hadir pada hari persandingannya dan kehangatan bertambah apabila ada netizen anggap persembahan Sufian malam tadi ada mesej tersirat untuk El.

Kehangatan semakin rancak antara mereka berdua apabila El ada wish good luck pada Sufian. Disebabkan itu PU Rahmat gesa mereka berdua agar bersikap matang dan menasihati netizen agar tidak bersikap batu api.

 

Netizen pula jangan jadi batu api

 

Kalau diperhatikan mereka beruda ni seolah-olah berbalas sesama sendiri cuma tak mengaku. Tapi mungkin itu semua sekadar kebetulan je.

Hmm ada kemungkinan juga ada perselisihan antara mereka berdua yang kita tak tahu, apa pun biarlah mereka sesama sendiri yang selesaikan.

 

Baca : “Perlu ke mention ‘derita’ tu..Move on la”- Netizen Sindir Tweet Elfira Untuk Persembahan AJL Sufian Suhaimi

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Si gemuk yang tengah berpulun nak kuruskan badan tapi kuat makan, namun selepas 6 bulan lelaki ini berjaya menghilangkan RM 1,000 tanpa sebarang kg.