in ,

“Macam kawad kaki” – Kalau Nak Beli KFC, Diwajibkan Beratur Macam Ni Dulu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Ramai yang mungkin risau dengan pembelian makanan di luar kerana takut terkena jangkitan Covid-19. Kalau korang tidak mahu memesan makanan secara dalam talian, boleh je kalau beli sendiri di kedai tapi dengan syarat makanan tersebut mesti dibungkus dan dibawa balik.

Macam yang dilakukan oleh syarikat makanan segera, Kentucky Fried Chicken (KFC) ni dalam usaha untuk mengurangkan risiko pekerja dan pelanggan daripada jangkitan Coronavirus.

Menurut perkongsian Cajuwani di Twitter, KFC telah mewajibkan kesemua pelanggan mereka untuk beratur dengan jarak satu meter dari pelanggan yang lain.

Syarat pembelian ini telah dibuat bermula hari ini. Selain itu, pelanggan juga hanya dibenarkan untuk take away sahaja, sesuai dengan arahan yang dikeluarkan oleh kerajaan sepanjang tempoh kawalan pergerakan.

Yang paling bagus, bukan KFC sahaja yang bertindak macam ni sebab Mary Brown pun sama.

Rata-rata netizen salute dengan tindakan oleh premis-premis makanan ini. Namun, ada juga yang berpendapat lagi baik kalau guna self-service kiosk untuk mengurangkan interaksi sesama manusia.

Bagus jugak tu cuma bukan semua cawangan ada self-service kiosk tu kan.

Apa-apa pun, admin salute dengan inisiatif yang diambil oleh pihak mereka ini.

 

Baca: “Ingat runner makanan tu kalis Covid-19 ke? – Kerajaan Benarkan Restoran Beroperasi Ketika Perintah Kawalan Pergerakan Tapi Bersyarat

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: