in

“Contoh utama Malaysia negara kelas ketiga” – Bangga Diblock Orang Ramai, Netizen Meluat Dengan Si ‘Attention Seeker’ Ni

Bangga

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Sebagai pengguna media sosial, admin yakin pasti kita takkan block orang tanpa sebab kan? Pasti ada sesuatu perkara toksik yang individu tersebut lakukan kepada kita.Mungkin ia satu perkara yang memuaskan dan melucukan bagi sesetengah individu yang terkena ‘serangan’ tersebut. Tapi, ia bukanlah satu perkara yang harus dibanggakan.

Ia terbukti apabila perkongsian lelaki ini mengundang rasa benci netizen apabila dia bangga menayang akaunnya di block oleh ramai orang. 

 

Lebih 25 jumlah block yang diterima

Kebanyakan orang yang block akaun pemuda ini terdiri daripada golongan tweet famous, salah seorang daripadanya adalah Dr Amalina Bakri

Blocktweet
Sumber : twitter

 

Antara senarai jumlah block

Banggablock2 Banggablock3 Banggablock4 Banggablock5

Tapi, hak masing-masing kan kadang-kadang orang ni suka block kita tanpa sebab cuma adakah respon salah seorang netizen menggambarkan bahawa tuan empunya badan ini bermasalah?

Untuk pengetahuan, ini hanyalah sebahagian sahaja, berdasarkan sumber, jumlah block ini telah dikumpul sejak bulan Oktober lalu sampailah sekarang.

 

“Hak masing-masing nak block atau tak”

Blockgray2

Menurut apa yang dikatakan oleh salah seorang pengguna Twitter yang block tuan empunya badan ni, individu itu seperti insan yang jenis akan bertindak jika seseorang itu bersikap keterlaluan.

Kiranya pasti pemuda ini ‘kenakan’ Gray dah sampai ketahap yang dah betul-betul melampau. Tapi, menurut tuan empunya badan ni katanya dia tak buat apa-apa..Hmm..

Blockgray 1

Mungkin ia melucukan bagi sesetengah pihak, namun ternyata ramai netizen yang kurang senang dengan ‘kebanggaan’ yang dia cuba kongsikan.

 

“Contoh kenapa Malaysia negara kelas ketiga” – Netizen

Block Block2 Block3 Block4

Menjadi bualan hangat netizen, selebriti yang aktif di Twitter Adibah Noor juga terpanggil untuk berikan respon pasal perkara ni. Baca respon deep dia.

 

“Troll semata-mata nak tengok orang block dia lepastu bangga macam dia lah juara critisim sampai orang tak boleh terima”

Adibahnoorrespon Adibahnoorrespon2

Kepuasan yang macam mana eh kita dapat kalau kena block atas kebodohan kita? Bangga? Sebab berjaya sakitkan hati orang? Lepastu tayang kat orang ramai. Tanya je…

 

Baca : “Bayaran sikit, kena pakai ‘wardrobe’ sendiri” – Adibah Noor Dedah Hakikat Sebenar Industri Lakonan Malaysia

Adibah Noor

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.