in

5 Perkara Yang Membuatkan Pasangan Lebih Tertarik Dengan Korang

Cats 41

Bila sebut pasal perkara nak buat pasangan lebih tertarik kepada diri kita ni, sebenarnya agak susah. Bukan apa, kadang-kadang, apa yang menarik untuk individu A tak semestinya menarik pada individu B. Begitulah sebaliknya.

Tapi,kalau diperhatikan, ramai yang bersetuju dengan beberapa perbuatan atau perkara ini  yang boleh korang lakukan untuk membuatkan pasangan korang lebih tertarik.

Antaranya :

1.Bela Janggut/Jambang

Image

Bukan min cakap kosong, tapi kajian oleh University of New South Wales pada 2013 ni mengatakan lelaki yang mempunyai jambang akan lebih menarik perhatian pasangan selain kelihatan lebih seksi.

 

2.Pakai Pakaian Warna Merah

Page 1

Tips ini boleh digunapakai baik untuk lelaki, ataupun perempuan. Kenakan pakaian berwarna merah! Satu eksperimen telah dijalankan untuk membuktikan perkara ini, dan hasilnya, mereka yang mengenakan pakaian berwarna merah sering menjadi tarikan dalam kalangan wanita dan lelaki.

 

3.Berjalan Dengan Yakin

Selain penampilan, postur badan dan cara berjalan seseorang juga boleh menjadi tarikan pada pasangan.

Giphy

Selain dengan yakin dengan diri sendiri, korang perlu juga berjalan dengan yakin. Postur badan yang betul semasa berdiri dan berjalan juga memainkan peranan yang besar dalam bab ini. Tak percaya? Cubalah berjalan dengan yakin ala-ala model. Pasti korang sendiri pun dapat rasa kelainannya.

 

4.Makan Banyak Bawang Putih

Bunch Of Garlic Held By Woman 732X549 Thumbnail 732X549 1

Untuk poin ini, min tak bergurau eh! Walaupun bau bawang pada mulut dan pernafasan akan membuatkan pasangan korang ‘turn-off’, tetapi ia tak berikan kesan yang sama pada bau badan!

Kajian oleh universiti di Republik Czech, United Kingdom membuktikan yang individu yang makan bawang putih (dengan jumlah yang terkawal) akan menghasilkan bau badan yang menyenangkan dan membuatkan pasangan tertarik.

 

5.Banyakkan Senyum

Senyum ni, dia boleh bawa banyak maksud dan senyum jugak boleh mengubah mood seseorang. Biasanya, bila kita banyak senyum ni, orang akan lebih mudah dekat dengan kita, sama juga dengan pasangan kita.

Bila si dia tersenyum tu, itulah tandanya dia tengah gembira bersama kita.

Media E476A21898Ccb31671Aa8A82F9A5013C

Kajian tentang kaitan antara senyuman, keyakinan dan daya tarikan ni sebenarnya dah dibuat oleh saintis sejak tahun 1985 lagi.

Mengikut laporan yang diterbitkan oleh Persatuan Psikologi Amerika turut mengatakan perkara yang sama iaitu senyuman merupakan salah satu daya tarikan terhadap seseorang.

Korang susah nak senyum sebab kurang berkeyakinan? Tak perlu risau, sekarang ni, ada macam-macam produk yang boleh korang gunakan untuk dapatkan keyakinan tu melalui senyuman.

Salah satunya, korang boleh cuba rangkaian produk terbaharu ubat gigi Darlie All Shiny White.

Asw Full Product Thmbnail

Kalau nak tahu, Darlie ada rangkaian ubat gigi pemutih iaitu Ubat Gigi Darlie All Shiny White Charcoal Clean, Lime Mint dan Baking Soda yang diperkaya dengan bahan semulajadi dan unik seperti arang Korea, soda penaik gred makanan dan esen natural limau nipis. 

Semua bahan semulajadi ni pastinya dapat memberikan kesan pembersihan gigi yang mendalam dan menyeluruh kepada korang dan rangkaian ini juga diformulasi dengan agen pemutihan mikro yang memberi 2X kuasa pembersihan efektif supaya senyuman korang lebih on-point!

Senyuman menawan dengan deretan gigi putih serta nafas lebih segar, mesti boleh tambat hati si dia!

Sekarang ni, Darlie tengah adakan promosi best tau dekat Shopee untuk rangkaian produk ubat gigi Darlie All Shine White ni. Semua yang min share tadi tengah ada promosi. Korang boleh tengok dekat sini.

 
Sumber: Freepik
Sumber: In Style
Sumber: Healthline
Sumber: Darlie