“Semenjak sy kerja dgn tuan gaji saya tak cukup, bila xcukup saya tak gembira, bila tak gembira saya makan byk….” – Surat Resign Paling ‘Rare’ Di Abad Ini

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Bila kita nak berhenti kerja adalah satu kemestian untuk kita menulis surat letak jawatan dan menyatakan sebab-sebab mengapa kita letak jawatan. Biasanya apa yang korang tulis dalam surat tersebut? Boleh dikatakan 99.9% akan mengatakan yang korang ingin mencuba sesuatu yang baru atau nak cuba bidang baru kan? 

Tapi apa yang dikongsikan pengguna twitter, @DarkHunterMY ni memang jarang-jarang sekali berlaku. Rasanya tak pernah lagi pekerja memberikan alasan ‘gila’ sewaktu menghantar surat letak jawatan.

Tapi resignation letter yang dikongsikan @DarkHunterMY ni memang rare sungguh dan agak tak masuk akal. Korang baca sendiri!

Saya sangat takut tuan jadi gemuk macam saya jadi tolong luluskan permohonan saya

Sumber : Twitter

Amacam? rare kan. Itulah admin cakap tak nak percaya. Hakikatnya ini merupakan kandungan dalam surat letak jawatan yang dikongsikan pengguna twitter tersebut.

Status lelaki ini di twitter telah meraih 3.4k retweets dan 2.4k likes sejak ia dikongsikan pada 10 Mac.

Malah rata-rata netizen terhibur dengan alasan yang digunakan pekerja tersebut. Win!

Nak berhenti, berhenti jela tak payah tunjuk baikkkkkkk

Sumber : Twitter

Walaupun ini rare tapi dia jujur

Admin rasa nak try la nanti kahkahkah! Ada yang nak join dak?

Baca : Nak solat juga? Sila resign Kedai Sukan Ugut Pekerja Muslim Yang Ingin Solat Waktu Kerja

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Isa Zubir

Sejenis manusia yang sempoi, masuk air dan kuat makan. Spesis makhluk yang kalau gelak tak ingat dunia, tapi tak perlu risau sebab aku still waras lagi. Perkara paling penting dalam hidup aku - FAMILY dan KERJAYA, yang lain jatuh nombor dua.