in

“RM10 Sehari Untuk Seminggu” – Ini Apa Yang Korang Boleh Dapat Sekarang Ni…

Shopping Online

Membeli barangan keperluan harian semakin hari semakin mencabar, lebih-lebih lagi dengan kenaikan harga beberapa barangan selain harga pasarannya diletakkan pada harga yang agak tinggi.

Pernah satu ketika dulu, pernah muncul ‘trend’ pasangan baru mendirikan rumah tangga kongsikan resit pembelian barangan keperluan rumah sambil menunjukkan jumlah keseluruhan pembelian tersebut.

Dalam masa yang sama, ia seolah-olah ‘menakut-nakutkan’ golongan yang sedang berusaha kearah mendirikan rumah tangga yang kononnya cabaran sebenar bermula selepas mendirikan rumah tangga.

Viki Mohamad Twxh Zgjrpo Unsplash

Perlu diingatkan, kesan kenaikan harga barangan ni dia terpakai untuk semua golongan bukan sahaja tertumpu kepada mereka yang bujang ataupun tidak. Dalam erti kata lain, kita sendiri yang perlu bijak dalam menguruskan kewangan kita sendiri.

Hari ini, apa yang berlaku adalah ramai golongan muda sering terikut-ikut ‘trend’ perbelanjaan yang kurang sihat selain ada juga yang lebih pentingkan keterampilan gaya hidup berbanding perbelanjaan mengikut keperluan dan kemampuan seperti yang sepatutnya dilakukan.

Namun lain pula dengan perkongsian individu ini…

“RM10 sehari, boleh guna untuk seminggu!”

Happyfresh

Baru-baru ni min ada terjumpa perkongsian seorang gadis di Instagram pasal cara dia berjimat dengan hanya RM70 untuk seminggu. Dalam erti kata lain, perbelanjaan dia untuk barangan rumah sehari ialah RM10 sahaja.

Menerusi posting tersebut difahamkan gadis ini menggunakan perkhidmatan salah satu ‘kedai runcit online’, HappyFresh dan habis sekitar RM70 untuk kesemua barang penuh sekotak yang difahamkan untuk kegunaan sebulan.

Sebenarnya macam tak percaya, jadi min pun try lah beli barangan yang disebutkan tu dekat HappyFresh, tengoklah sendiri :

Happy Fresh Shopping

 

Dari segi barangan pulak, pada pengamatan min, lengkap. Ada sayur, ada telur, ayam, tuna dan lain-lain ‘bahan’ yang boleh dimasak dan dibuat sebagai bekal untuk ke pejabat dan sebagainya.

Selain itu, kalau diperhatikan kepada bungkusan yang diterima, boleh dikatakan kualiti barangan nampak ‘mahal dan premium’ selain kelihatan segar walaupun menggunakan perkhidmatan penghantaran.

Alang-alang dah share pasal HappyFresh ni, ni min nak share kod diskaun yang min jumpa untuk korang dapatkan lebih penjimatan:

SUPERKAW50
 •  Sah pada hujung minggu sahaja (Jumaat-Ahad)
 •  Sehingga 30 Januari 2022 sahaja
 •  Diskaun sebanyak RM50 dengan pembelian minimum RM250
TAKEITHOME20
 • Sah sepanjang Januari 2022
 • Dapat potongan RM20 dengan pembelian minimum RM130

HFSCNY22

 • Sah di Lembah Klang sahaja
 • Sepanjang Januari 2022
 • Potongan RM10 dengan pembelian minimum RM80
 • Penghantaran percuma

dan untuk pengguna baharu, ni ada ‘kod istimewa’ untuk korang gunakan :

MYHAPPYFIRST

 • Potongan 20% dengan pembelian minimum RM28
 • Penghantaran percuma
 • Terima 888 mata ganjaran HappyFresh Rewards

Untuk korang dapatkan semua tawaran-tawaran menarik untuk beli barangan keperluan harian yang segar, dengan kualiti premium serta harga yang berpatutan, muat turun je aplikasi HappyFresh!

Sumber: Lobak Merah