Rakaman CCTV Wanita Diculik di Jalan Sultan Ismail Tersebar di Facebook Tetapi Rupa-rupanya…

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:Rakaman CCTV Wanita Diculik di Jalan Sultan Ismail Tersebar di Facebook Tetapi Rupa-rupanya…

 
 
00:00 /
 
1X

Baru-baru ini tersebar sebuah rakaman CCTV yang memaparkan kononnya seorang wanita telah diculik oleh beberapa orang lelaki di tempat meletak kereta dekat Regalia Residence, Jalan Sultan Ismail.

Melalui sebuah perkongsian di laman Facebook, Adrian Ismail mendakwa wanita tersebut merupakan pekerja sahabatnya. Malah rakaman CCTV yang dikongsikannya itu jelas menunjukkan seorang wanita diserang dan dipaksa untuk memasuki sebuah kereta oleh beberapa orang lelaki.

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook

Kejadian tersebut menjadi tular dan telah dikongsikan hampir ke semua laman media sosial.

Netizen juga mendakwa wanita tersebut merupakan staf di sebuah hotel dan sedang menemani seorang pelanggan ke keretanya sebelum diculik oleh beberapa orang yang tidak dikenali semasa menunggu di tempat kejadian.

Sumber: Facebook

Walau bagaimanapun, menurut laporan New Straits Times semalam, wanita tersebut bukanlah diculik tetapi sebenarnya dibawa ke balai polis. Eh apa yang berlaku ni??

Mereka yang disangka ‘penculik’ sebenarnya bekas majikan wanita tersebut dan dia ditangkap kerana mereka mahu membawa suspek ke balai polis atas pertuduhan mencuri di tempat kerja sebelumnya. Pulak dah! 

Wanita yang berusia 23 tahun itu merupakan warganegara Indonesia dan telah bekerja sebagai pembantu rumah sebelum ini. Dia telah dibawa ke balai polis Gombak untuk siasatan lanjut.

Sumber: Facebook

Pihak polis juga telah mengesahkan bahawa wanita tersebut berada di bawah tahanan mereka dan dia tidak diapa-apakan. Sementara itu, pengguna Facebook yang telah memuat naik perkongsian tersebut juga telah memadam post berkenaan dan berterima kasih kepada semua yang membantu.

Beringat-ingat ye sebelum nak share tu. Selidik dulu supaya tak terkongsi berita palsu. 

Tonton video di bawah:

Baca: Peniaga Online Guna Helah Kena Culik Warga Bangladesh Untuk Lari Daripada Hutang

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!