Masih Ingat Rosalinda? Ini Wajah Terbaru Ratu Telenovela Kegemaran Ramai 18 Tahun Dulu

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Siapa kat sini pernah skip sekolah petang gara-gara nak tengok telenovela Rosalinda? Haa baik mengaku! Sebab admin pun pernah buat benda yang sama semata-mata nak tengok kisah percintaan tragis Rosalinda dengan Fernando Jose! Hik hik hik! 

Sumber: Fanpop

Disebabkan drama dari Mexico ni jadi hit di stesen TV, nama pelakon utama Thalia tetiba meningkat naik dan menjadi kegilaan rakyat Malaysia. Tambahan pulak pelakon ni memang jelita dan lemah lembut orangnya! Tapi masihkah ratu telenovela ini cantik seperti 18 tahun dulu? Ini kami bawakan perkembangan terbaru darinya. 

 

1. Masih jelita seperti dulu

Sumber: Instagram

Wajah Thalia atau nama sebenarnya Ariadna Thalia Sodi Miranda ini memang tak jauh beza daripada dulu. Walaupun usia dah meningkat 46 tahun, dia masih maintain cantik macam zaman dia berlakon telenovela Maria Mercedes! Thalia ni jenis yang sangat natural dan kalau korang godek Instagram dia, jaranglah nak nampak isteri kepada Tommy Motolla ni pakai mekap tebal-tebal kecuali kalau dia pergi event besar. Untung suami dia dapat isteri sentiasa awet muda!

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

2. Kekal sihat dan seksi

Sumber: Instagram

Tak macam beberapa pelakon yang sezaman dengannya, Thalia ni memang pandai jaga badan dan sentiasa mengambil makanan yang berkhasiat untuk kekal sihat dan bertenaga setiap hari. Salah satu tips kesihatan Thalia ialah dia mengamalkan pilates. Senaman ini dapat membakar lemak disamping mengekalkan bentuk badan yang langsing. Patutlah bentuk badan Thalia masih meletop! Body goals wehh! 

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

3. Hot mama kepada dua anak

Sumber: Instagram

Bernikah dengan Tommy Motolla, bos kepada Sony Music pada tahun 2000, Thalia dan suaminya telah dikurniakan dua cahaya mata yang comel-comel belaka bernama Sabrina dan Matthew. Walaupun Thalia seorang yang sangat busy dengan dengan kerjaya dan aktiviti luar, jarang sekali aktres ni dilihat abai tanggungjawabnya dengan anak-anak. Kalau tak ada apa-apa kerja, Thalia dilihat lebih suka spend time dengan anaknya pergi melancong atau duduk di rumah je cuddle dengan anak-anak..

Sumber: Instagram

Sumber: Instagram

 

4. Tidak berlakon lagi tapi aktif menyanyi

Sumber: Instagram

Selain Rosalinda, Thalia jugak ada berlakon 4 lagi telenovela femes iaitu Maria Mercedes, Marimar, Maria del Bario dan Quinceañera. Tapi mungkin ramai yang tak tahu, selain berlakon Thalia juga sangat berbakat dalam dunia nyanyian. Lagu Rosalinda tu Thalia lah yang nyanyi gaiss!

Disebabkan bakat nyanyian Thalia lah Tommy Motolla jatuh hati dengannya dan berusaha mengembangkan bakat Thalia ke peringkat antarabangsa sehingga dia menjadi penyanyi paling berjaya di Mexico. Meskipun jelitawan ni dah tak berlakon lagi lepas dia berkahwin, Thalia masih aktif menyanyi dan mengeluarkan album bertajuk Latina pada tahun 2016.

Sumber: Instagram
Sumber: Instagram

 

5. Aktif dalam kegiatan sosial

Sumber: Blog

Sudahlah cantik, pandai berlakon, suara merdu pulak tu. Tak cukup dengan itu, Thalia juga katanya gemar terlibat dalam aktiviti sosial untuk membantu mereka yang dalam kesusahan. Sejak daripada tahun 2004 lagi, dia dah menjadi duta kepada kempen March of Dimes yang membantu pulih kesihatan ibu dan bayi di US. Terbaru pada tahun 2012, Thalia dan suaminya memberi bantuan kemanusiaan kepada mangsa Ribut Sandy di New York yang memusnahkan ratusan rumah mangsa imigran dari Mexico.

Sumber: Blog

Seronokkan dengar perkembangan terbaru pelakon Latin yang cantik jelita ni? Tiba-tiba rasa macam nak marathon telenovela Rosalinda balik semula pulak. Suka tengok senyuman manisnya dengan bunga ros terselit di telinga.

Baca: So Sweet! 8 Gambar Ni Cukup Untuk Buktikan Cinta Farid dan Diana Masih Utuh

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!