in

”Kalau la orang buat naya, hidup dia takkan tenang”- Pemuda Terkilan 10 K Ayam Ternakkan Mati Sekelip Mata

Feature Image Ayam

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kalau cerita pasal kena khianat dalam business ni memang boleh dikatakan menjadi asam garam dalam sesebuah perniagaan.



Baru-baru ini di laman Twitter, seorang pemuda telah berkongsi pengalaman detik hitam dalam perniagaanya.

Separuh reban mati macam tu je, dekat 10k ekor ni”

Menurut pemilik akaun Twitter INFfaznazhr, dia dan sepupunya telah diamanahkan untuk menjaga ayam ternakkkan tersebut.

Turut mendukacitakan dia turut mengatakan lebih kurang 10 ribu ekor ayam ternakkannya itu telah mati.

”Tengok suis elok je tertutup hm.”

Punca utama kematian ayam-ayam ini adalah disebabkan oleh sistem pengudaraan yang ditutup dan secara tidak langsung menyebabkan ayam ternakkannya itu kepanasan dan lemas. 

Menurut firasat pemuda ini, ia seolah-olah disengajakan.

Ayam Mati 1
Sumber: twitter

Lebih memilukan lagi apabila lori yang digunakan untuk memindahkan bangkai-bangkai ayam itu telah tergelincir dan menyebabkan kerja-kerja pelupusan menjadi tergendala dan perlu di tangguhkan hingga ke hari yang berikutnya.

Namun, netizen tetap memberikan kata-kata semangat dan menyuruhnya sentiasa positif.

”Kalau ada musibah datang pada kita, bermakna ada rezeki lain yang Allah nak bagi”

Netizen 1
Sumber: twitter

”Semakin kita dekat dengan kejayaan, semkain banyak dugaan”

Netizen 2
Sumber:twitter

”Bertabah bro!”

Netizen 3
Sumber: twitter

”Berikanlah rezeki yang tidak pernah putus seperti air dilautan”

Netizen 4
Sumber: twitter

Admin harap dia bertabah dengan ujian yang diberi ini.

 

Baca: “Jangan tinggalkan ibu” – Sedih, Video Ibu Cuba ‘Bangunkan’ Anak Mati Kena Kejutan Elektrik

Anak Mati

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.