“Cover la sikit kacip tu kot ye pun” – Netizen Dakwa Radhi OAG ‘High’ Ketika Bercerai Di Mahkamah Syariah?

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Semalam, vokalis band terkenal, Radhi OAG dilaporkan bercerai talak satu dengan isterinya, Nur Shahira Ayu Zahiri atau Ayu di Mahkamah Rendah Syariah Subang Bestari Petaling Jaya.

Menurut Sinar Harian, Radhi, 41, katanya telah melafazkan talak di rumah pasangan tersebut kira-kira jam 4.20 pagi pada 25 Mac lalu. 

Walau bagaimanapun, ketika disoal wartawan di mahkamah selepas sesi pengesahan cerai tersebut, Radhi dan bekas isterinya kelihatan tenang dan mengakui redha dengan apa yang berlaku.

 

“Cover la sikit kacip tu kot ye pon” 

Proses penceraian Radhi dan isterinya nampaknya berjalan lancar, tapi apa yang admin agak pelik ialah video yang memaparkan sesi interview Radhi dengan wartawan ni pulak yang mendapat perhatian ramai.

Rata-rata netizen tak habis-habis meninggalkan komen ‘kacip’ yang memberi tanda tanya kepada mereka yang tak memahaminya. Apa benda pulak kacip-kacip ni?? 

Sumber: Twitter

 

“Its a jargon among drug user” 

Dalam banyak-banyak komen, hanya ada satu komen je menjelaskan apa maksud kacip tersebut. Menurut tweet tu, kacip tu adalah perkataan yang digunakan oleh penagih bila mereka mengalami ‘side effect’ lepas mengambil barang terlarang tersebut. 

Sumber: Twitter

Netizen yang memahami situasi Radhi kebanyakannya memberi support dan berdoa berharap dia berubah ke arah yang lebih baik.

Apa-apapun bagi min, ini hanya penilaian netizen je lah. Tak terbukti lagi sama ada Radhi ni betul ‘kacip’ atau tak walaupun dia memang ada sejarah mengambil ‘barang’ tersebut.

Sumber: Twitter

Sama-sama kita doakan kebaikan pasangan ini. Berubahlah untuk kebaikan bersama. 

Baca: Gara-gara Dadah, Ini Yang Berlaku Kepada Zamani

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!