in

Singgah Rumah Tokti Sebelum Ke Australia, Azizulhasni Terkejut Tengok Koleksi Basikal

Ft Azizul

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Siapa saja yang tak kenal dengan jaguh berbasikal negara, Datuk Azizulhasni Awang yang telah mengharumkan nama negara di persada dunia dengan memenangi banyak pingat. Pada Olimpik Tokyo yang lepas juga dia telah menghadiahkan Malaysia pingat perak dalam acara keirin.Beliau yang kini berada di Malaysia akan pulang ke Australia dalam masa yang terdekat untuk berjumpa isteri dan anak-anaknya sempat berkunjung ke kediaman Dato’ Sri Khalid dan Dato’ Sri Siti Nurhaliza.

“Nak rasa juga!”

Semasa kunjungannya itu, Dato’ Sri Siti Nurhaliza atau nama glamornya Tokti telah menghidangkan pelbagai juadah makanan yang sedap-sedap. Menurut Azizul, selain daripada menyanyi, Tokti juga hebat dalam memasak.

Di samping itu, Azizul juga memberitahu bahawa pasangan suami isteri tersebut sangat meminati sukan berbasikal dan pernah menyertai banyak perlumbaan basikal. Alangkah terkejutnya dia apabila melihat koleksi basikal yang dimiliki oleh pasangan itu.

Azizul2 E1630916038704

“Dah macam muzium basikal”

Siapa sangka penyanyi yang diminati dan disayangi oleh rakyat Malaysia itu memiliki  ruang yang menyimpan koleksi basikal antik yang susah untuk dimiliki. Azizul sangat kagum dengan koleksi basikal itu dan melihat basikal-basikal tersebut secara terperinci.

Datuk Azizulhasni juga tidak melepaskan peluang untuk bergambar dengan pasangan tersebut dan mengucapkan terima kasih pada mereka kerana selalu memberi sokongan kepada kariernya. Dia juga mendoakan agar pasangan itu sentiasa dimurahkan rezeki.

Mereka juga sempat membuat video call dan bersembang secara maya dengan keluarga Azizulhasni yang kini berada di Australia. Kali terakhir Datuk Azizul bertemu dengan Tokti semasa mereka berada di Melburne suatu ketika dulu.

Bestnya dapat jumpa Tokti real life, mesti cantik gila!

Baca: Mak Shaheizy Sam Dikecam Sebab Rentas Negeri Siap Bergambar Dengan Family Rupanya

Ft Sam E1630916835429

Sumber: Instagram

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.