in

“Silap ni… patut jual kat Yahudi” – Netizen Kecam Aliff Syukri, Minta Pembeli Menabung Dulu Untuk Beli Mi Segera RM16.90

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Selain terkenal dengan menjual jamu dan supplemen untuk wanita, Datuk Seri Aliff Syukri kini nampaknya sudah menjebakkan diri dalam perniagaan makanan pula.


Baru-baru ini, usahawan terkenal ini telah mengeluarkan produk baru iaitu mi segera yang dipanggil Mie Congek.

Menurut posting di Instagram Aliff, mi segera tersebut baru memasuki pasaran selepas enam bulan pihaknya melakukan kajian dan bagi yang berminat nak membelinya, sebungkus mi segera ini berharga RM16.90 sahaja. Waa… 

 

“Yang ada duit cuba lahh… yang kurang duit sila menabung dulu” 

Mungkin bagi Aliff, harga mi segera tersebut dianggap berpatutan namun tak semua pembeli merasakan begitu.

Segelintir netizen mendakwa harga bagi sebungkus mi segera tersebut agak mahal jika dibanding dengan mi segera lain di pasaran.

Pun begitu, menerusi perkongsian Facebook jutawan kosmetik ini, dia meminta mereka yang tidak mempunyai wang yang mencukupi untuk membeli makanan tersebut supaya menabung terlebih dahulu sebelum membelinya. 

Jom rasa mee conggek sy.. pasti sedap dan terangkat.. yg ada duit cuba lahh.. yg kurang duit sila menabung dulu..✌️

Posted by Aliff Syukri Terlajak Laris on Thursday, February 25, 2021

 

Jom rasa mee congek saya… pasti sedap dan terangkat. Yang ada duit cuba lahh… yang kurang duit sila menabung dulu,” katanya.

 

“Dato salah paham ni… harga tu tak masuk akal sangat dato” 

Tidak puas hati dengan apa yang dinyatakan Aliff, ramai di kalangan netizen mengecam harga mi segera tersebut yang dirasakan sangat mahal dan tidak mampu untuk dibeli sesetengah orang.

Ada juga netizen yang meminta supaya Aliff menjelaskan kepada pembeli mengapa harga mi tersebut agak mahal daripada mi yang ada di pasaran.

Siapa yang dah try mie congek ni? Komen sikit… 

Baca: “Begitulah nasib usahawan kecil seperti saya’ –  Aliff Syukri Mengeluh Bisnes ‘Down’ Sebab PKP, Kena Ceramah Dengan Netizen

Sumber: Facebook

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.