in

“Sakit bersalin tak hilang lagi” – Kain Tersangkut Dekat Rantai, Ibu & Bayi Dalam Pantang Jatuh Terhempas Dari Motosikal

Bayi Ibu Jatuh

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kepada mereka yang menaiki motor, pastikan korang utamakan keselamatan terutamanya bagi kaum wanita sebab kain korang yang panjang tu boleh sebabkan kemalangan tau!



Menerusi perkongsian di Facebook, satu kemalangan didakwa berlaku dekat depan SMK Sultan Abdullah, Chenderong Balai, Labu Kubung melibatkan seorang ibu yang baru bersalin dan bayi yang masih kecil.

74226530 2462960100424376 8074971663931801600 N
sumber: facebook

 

Kain tersangkut pada rantai, ibu dan anak terhempas jatuh motor

Seorang ibu dan anaknya didakwa terjatuh ke jalan raya lepas kain yang dipakainya tersangkut pada rantai motor.

Motosikal yang ditunggang suaminya itu katanya dalam perjalanan menuju ke klinik sebab mangsa dan bayinya nak buat routine check up lepas bersalin. Aduhai kesiannya… 

Jauh

74654690 2462960000424386 3103862990965833728 N

75394209 2462960013757718 7914607515063549952 N
sumber: facebook

Mujurlah ibu dan anaknya tak ada apa-apa kan? Risau pulak min tengok baby kecil macam ni menangis.

 

“Bila kita rasa kita susah, ada lagi yang lebih susah” 

Rata-rata netizen yang membaca posting ini berasa simpati dengan nasib keluarga tersebut yang terpaksa menaiki motor untuk pergi ke klinik walaupun sedang membawa ibu dan anak yang baru dilahirkan. Min rasa mereka ini keluarga susah ni…

Susah
sumber: facebook

Marilah kita sama-sama doakan semoga keluarga ini melimpah ruah dengan rezeki lepas ni. Amin… 

Baca: “Kesayangan Umie, Amiera Zulaikha. Kalau Ika penat, rehatlah..” – Luahan Sayu Ibu Kanak-kanak Perempuan Yang Maut Selepas Terjatuh Motor Sebab Tertidur

Llll

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.