Rumah Agam 99 Pintu: Mati Ditembak di Tangga, Kisah Misteri Selubungi Kematian Keluarga Ramsden di Ladang Getah Nibong Tebal

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Mungkin tak ramai yang tahu, tapi di ladang getah dekat Nibong Tebal ada satu rumah agam yang dikatakan antara kawasan paling berhantu di Malaysia.

Ia dinamakan 99-Door Mansion ataupun dalam Bahasa Melayunya – Rumah Agam 99 Pintu! Fuh dengar nama pun dah naik bulu roma kan? Jadinya, korang mesti nak tahu apa yang membuatkan rumah klasik ini jadi rumah hantu.

Meh admin nak cerita! Kisah ini dikongsikan netizen @pundetaguna di Twitter.

 

“Dulu rumah agam ni owner dia orang British, Ramsden family. Rumah ni dibina pada tahun 1800…” 

Terletak di kawasan tersorok iaitu Byram Estate, Rumah Agam 99 Pintu ini katanya ada kisah misteri melibatkan kematian pemiliknya. Lebih seram… ada yang cakap rumah ni ada 100 pintu. Eh mana datang pintu ke-100 tu?

Sumber: Twitter

 

“Cucu si Ramsden ni kena bunuh kat tangga rumah agam tuh. That’s why murder on the staircase”

Sumber: Twitter

 

“Orang kat situ kata, tepat jam 12 tengah malam pintu yang ke-100 tuh akan muncul and terbuka luas” 

Sumber: Twitter

 

“Banyak je kejadian yang jadi pada orang yang datang jenguk rumah agam 99 pintu” 

Sumber: Twitter

So ada bran nak melawat Rumah Agam 99 Pintu? Min awal-awal nak undur diri ni! 

Baca: The Super Scary Labyrinth of Fear: Rumah Hantu Paling Seram di Jepun, Ramai Keluar Ikut Emergency Exit

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Syaida Ismail

Seorang yang suka berimaginasi dan amat meminati penyanyi nombor satu negara, Dato' Siti Nurhaliza. Mungkin kelihatan comel dan tidak merbahaya, namun amat menyukai novel bergenre aksi-thriller. Hati-hati!