in

‘Ni Kalau Arwah Ada, Mesti Dah Besar Macam Hangpa Noh’ – Tiga Tahun Anak ‘Pergi’ Namun Kehadiran Sahabat Arwah Buat Wanita Ini Sebak

Untitled Design 11

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Walaupun tak selalu bersama setiap masa, sahabat sejati akan selalu dekat di hati walaupun terhalang jarak dan waktu ataupun yang sudah pergi selama-lamanya.Itu yang dapat digambarkan mengenai kisah persahabatan sekumpulan remaja ini apabila rakan mereka Syafi Amsyar  telah “meninggalkan” mereka sejak 3 tahun lepas.

Menerusi Twitter salah seorang sahabat arwah, “dah lama pergi” bukan alasan mereka untuk melupakan segala kenangan pahit manis bersama dengan arwah.

13

Baru-baru ini dia bersama rakan-rakan lain turut tidak melepaskan peluang untuk menziarahi kedua ibu bapa arwah. Apa yang lebih menghibakan adalah luahan hati ibu Allahyarham selepas menerima kehadiran mereka.

1 3

Sememangnya ibu kepada arwah turut tidak percaya, meskipun arwah telah pergi sejak 3 tahun lepas, tetapi sahabat arwah masih lagi ingat padanya. Lebih tersentuh apabila ibu arwah turut berkata “kalau arwah ada mesti dia besaq macam hampa noh” Sedihnya…

2 3

Ibu kepada arwah turut menzahirkan perasaan syukur terhadap ilahi kerana menghadirkan rakan-rakan arwah yang baik, selain merasakan itu adalah anugerah dan hadiah daripada tuhan yang sangat indah.

Warga netizen rata-ratanya turut meluahkan perasaan yang sedih dan sebak setelah melihat respond ibu kepada Allahyarham itu.

44

33

22

11

Ternyata nilai persahabatan tidak boleh diberi dengan wang, so hargailah rakan-rakan korang…

 

Baca: Kawan terbaik! – Pelajar Kendong Sahabat OKU Dari Rumah ke Kelas Sejak Usia 6 Tahun

F.b 3

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.