in

Netizen ‘Selongkar’ FB Suspek Bunuh Siti Surya, Jumpa Posting Tengok Filem Kejam ‘The Meat Grinder’

Hidayah

Isu kes pembunuhan remaja berusia 19 tahun, Siti Nur Surya Ismail telah mendapat perhatian netizen di media sosial semenjak dari semalam.

Disebabkan kes itu menjadi semakin viral, rata-rata netizen telah mengunjungi laman Facebook suspek dan meninggalkan komen-komen negatif dan termasuklah ada yang memarahi serta menghina suspek.

Athirah

Dalam pada itu, ada juga di kalangan netizen yang sempat menyiasat FB suspek dan menjumpai posting pada 29 April lalu yang menunjukkan suspek ada menonton filem dari Thai yang bergenre kejam dan ‘potong-potong’ bertajuk The Meat Grinder. Aii nama tajuk pun satu macam je!

Meskipun posting tersebut telah di ‘hide’ Facebook, namun ada sesetengah netizen yang boleh melihatnya berkongsi di ruang komen posting tersebut.

Blur

 

“Takkanlah dia terikut-ikut cerita ni…” – Netizen 

Rata-rata netizen yang melihat posting itu mula berspekulasi adakah filem tersebut menjadi punca kepada nekadnya suspek untuk membunuh mangsa.

Apa-apapun ramai di kalangan netizen yang berasa agak seram bila baca mengenai perkara ini.

S

Apa-apapun perkara ini hanya spekulasi netizen dan berharap janganlah di antara kita pergi ke page si suspek itu dan menambah-nambah lagi komen yang entah apa-apa di sana.

Marilah kita doakan semoga suspek sedar akan kesalahannya dan bertaubat serta kembali ke jalan Allah. Amin… 

Baca: “Sembang di ruang tamu sebelum berlaku pembunuhan” – Suspek 19 Tahun Bunuh Siti Surya Direman 7 Hari

Mangsa

Sumber: Facebook
Sumber: Facebook
Sumber: Facebook