in ,

“Menggigil tangan aku remove eyelash jenazah” – Meninggal Ketika Pakai Make Up Tebal, Tukang Mandi Kongsi Kisah ‘Ngeri’

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Menjadi lumrah wanita untuk sentiasa kelihatan cantik dan buat apa saja untuk kekalkan kejelitaan tu. Tapi ada yang terlalu obses nak cantik sampaikan ke tahap buat eyelash extension, pakai filler dan macam-macam lagi.

Tapi bagi wanita yang beragama Islam, admin harap korang berpada-padalah. Sebab pengalaman yang diceritakan pemandi jenazah berkenaan wanita yang berlebihan-lebihan dalam make up ni sangat mengerikan. Berikut apa yang dikongsikan di Facebook.

 

“Saya akui saya pun pernah terasa nak buat eyelash extension, sulam-sulam semua tu… nasib tergerak hati nak tanya dulu” 

Menurut perkongsian di Viral Media Johor, seorang MUA ni ada kawan yang bekerja sebagai pemandi jenazah.

Disebabkan perasaan ingin tahu yang membuak-buak, dia pun tanyalah kawannya apa yang terjadi kalau ada jenazah yang meninggal semasa pakai make up, filler, eyelash extension dan macam-macam lagi tu. Jawapan tukang mandi jenazah ni buat admin rasa insaf kejap bila baca. 

 Sumber: Facebook

 

“Ada alat make up macam lipstick and FD susah nak tanggal” 

Memanglah sekarang kita sudah ada cecair pembersih make up yang bagus dan berkesan. Tetapi bila tubuh badan seseorang dah jadi mayat, make up katanya memang susah nak ditanggalkan. 

Bagi yang gemar sangat cucuk filler pada pipi dan bibir tu, korang bacalah apa yang terjadi kepada wajah korang bila dah bertukar jadi mayat nanti. Scary min baca...

Sumber: Facebook

 

“Bermula saat itu, aku berhenti buat service tu lagi. Allah dah beri petunjuk kat aku”

Seorang MUA ni pulak ceritakan pengalamannya terpaksa tanggalkan eyelash extension arwah makciknya sendiri. Aduhai ngeri! 

Sumber: Facebook

Bagi admin, kisah yang diceritakan netizen mungkin kedengaran macam ala-ala drama ‘Tanah Kubur’ sikit tapi ia memberi pengajaran yang sangat berguna kepada kita semua supaya janganlah tabarruj dalam berhias diri.

Make up simple-simple je pun dah cantik tau sis! Natural beauty lagi best. 

Baca: “Sakit ke photoshoot?” – Wanita Ini Sanggup Pakai Make Up ‘Tebal’ Hanya Sebab BF Nak Datang Melawat Dekat Hospital

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari: