“Kenapa? Nak menyusul jugak ke?” – Netizen Bitter Bila Bintang Kpop Minah Girl’s Day Berduka Atas Kematian Sulli

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:



Kematian Sulli diratapi oleh rakan-rakan artis dari negara tersebut, salah seorangnya adalah Minah dari kupulan Kpop, Girl’s Day yang menzahirkan rasa simpati melalui laman Instagramnya.

Bukan sahaja peminat dari Korea, dari seluruh dunia juga turut memberi sokongan moral terhadap ucapan takziah terhadap penyanyi tersebut melalaui ruangan komen.

Tapi wujud pula netizen toksik yang tak sensitif langsung dalam kesedihan yang melanda industri hiburan Korea ini.

 

Nak menyusul jugak ke?”

Biarpun gambar yang dikongsikan itu tak ada mention sesiapa, tapi ramai netizen boleh jangka yang posting tanpa caption  Minah muat naik foto burung camar terbang di udara dengan filter hitam putih itu ditujukan buat kematian Sulli.

Lapor Tribun, dalam banyak-banyak komen positif dan sokongan moral diberikan, ada netizen biadap ini boleh memberikan kata-kata celupar kepadanya.

Kenapa? Kau pula nak menyusul ke perempuan j*lang?

Terpanggil dengan komen kurang ajar tu, dia terus screenshot dan kongsikan semula dekat IG Story sebelum mengambil tindakan untuk report akaun netizen dari Korea tu.

 

Macam mana nak faham dia ni? Saya akan report awak”

Sumber :Tribunnews

Dalam pada itu, semenjak kematian Sulli yang ditemukan gantung diri di rumahnya pada 14 Oktober lalu, banyak rakan artis Kpop lain mengucapkan takziah atas pemergiannya.

 

“Jinri-ya, jangan merasa sakit, jangan tersiksa, berbahagialah..” – Kwon Mina bekas anggota kumpulan AOA

 

“Seseorang paling berani dan ceria. Damailah disana” – Park Jimin

 

“Sayangku Sulli, tidurlah tenang. Saya menyayangimu.” – Goo Hye Sun

 

“Seseorang yang berharga pergi meninggalkan kita… Orang-orang yang meninggalkan komen jahat adalah pembunuh pengecut tidak tahu malu.” – Shin Hyu Joon

 

“Saya harap kamu boleh melakukan apa yang kamu inginkan di dunia lain, Jinri..” – Go Ha Ra

View this post on Instagram

그 세상에서 진리가 하고 싶은 대로 ..

A post shared by 구하라 (@koohara__) on

 

Baca : “Dia dikatakan alami depression” – 4 Kecaman Popular Yang Sulli Kena Ini Penyumbang Dia Kemurungan?

 

Rocket WOBIkuti kami untuk berita viral setiap hari:

Ditulis oleh Izuan Jelani

Mende?