in

“Good luck sis” – Letak Mural Di Siling Bilik Mandi, Pereka Dalaman Tegur Hanis Zalikha Tapi Akhirnya Komen Kena Padam?

Deleted Comments

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini, pelakon terkenal Hanis Zalikha ada berkongsi satu posting menarik mengenai dirinya yang katanya kini sudah menjadi ‘interior designer’ bagi sebuah rumah yang dikatakan milik ‘klien barunya’ di Instagram.Menerusi posting tersebut, Hanis dilihat sangat kreatif dengan meletakkan mural pada siling di bilik mandi. Hasilnya nampak sangat cantik dan terasa seperti ‘feeling-feeling’ sedang bersiram di bilik mandi diraja British. Gitew! 

Sungguhpun posting tersebut mendapat komen positif dari rakan artis, ia juga mendapat teguran daripada seorang interior designer merasakan tindakan Hanis yang meletakkan mural di siling bilik mandi adalah satu tindakan yang salah dan sangat membahayakan kesihatan. 

Enwqnhnxeaac1E2

Enwqnhtwmaez5Wa

 

“Biarlah dia nak buat apa pun, dia banyak duit itu hak dia” 

Komen tersebut kemudian viral di Twitter dan menjadi perbalahan netizen ramai. Ada di antara netizen tidak faham mengapa pemasangan mural di siling bilik mandi tersebut dikatakan tidak sesuai kerana ia kelihatan sangat cantik di mata mereka.

Tak cukup dengan itu, ada juga persoal adakah perkara ini mempunyai kaitan dengan ‘mengacau’ periuk nasi pereka hiasan dalaman lain. 

Tapaham

Bagi mereka yang tidak memahami apa yang dimaksudkan pereka hiasan dalaman tersebut, penjelasannya adalah seperti di bawah.

Menurut interior designer bernama Eqienura ni, tujuan dia menegur ini ialah kerana jika Hanis menggunakan wallpaper untuk ditampal ke siling bilik mandi tersebut, ia tidak sesuai kerana wallpaper tidak sepatutnya ditampal ke ruang yang basah. 

Lagi pula yang membahayakan ialah ‘master bath’ ini kawasan tertutup dan mempunyai sistem pengudaraan yang tidak baik. Ia akan mewujudkan kulat di ruangan tersebut dan sekaligus membahayakan kesihatan. 

Enaen4Wveaet7Qp

Apa-apapun admin rasa, Hanis kenalah juga take note dengan apa pereka hiasan dalaman itu katakan kerana ia melibatkan kesihatan.

Netizen di Twitter juga ada membuka cerita mengenai pelakon Hollywood terkenal, Brittany Murphy yang katanya meninggal akibat kulat di dalam rumahnya yang memberi kesan kepada masalah sistem pernafasan. Uish scaryyy…

Harap isu ini dapatlah diselesaikan dengan baik. 

Baca: “Tegas tapi lembut” – Netizen Puji Cara Hanis dan Hairul Didik Anak, Tapi...

Hanis

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.