in

Bapa Mertua ‘Bantai’ Menantu Perjelas Sebab Kenapa Dia Mengamuk, Bukan Gangster Macam Netizen Sangkakan

Wonggggg

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Masih ingat lagi kisah bapa mertua yang ‘rembat’ menantu sebab belasah anak perempuannya? Haa nampaknya kisah ni ada sambungan bagi korang yang tertanya-tanya siapa sebenarnya bapa yang hebat ni dan jadi idaman para anak perempuan sedunia.



Menurut WORLD OF BUZZ, semenjak video pukul viral di media sosial, ramai yang tuduh bapa mertua berusia 48 tahun ni seorang gangster berdasarkan tatu yang penuh di badannya. Tapi rupanya…

20181031Pfb25G Father In Law Tattoo
sumber: wob

 

“Saya bukan ahli gangster, tatu pada tubuh hanyalah seni”

Mendapat kecaman bertubi-tubi kerana dituduh gangster, Wong Mu Xiang akhirnya buka mulut memberitahu yang beliau seorang kontraktor dan jugak bekerja sebagai model tatu. Tak baik tau kata dia gangster sebab tatu pada badan je! 

“Saya bukan ahli gangster. Tatu pada tubuh saya hanyalah untuk seni dan ia tak ada kena mengena dengan gangster,” kata Wong pada sebuah akhbar berbahasa cina, 30 Oktober lepas.

Tambahnya lagi, dia juga ada join beberapa pertandingan tatu di peringkat antarabangsa kerana dia juga ahli kepada kumpulan tatu tempatan.

20181031Pfb25B Father In Law Tattoo
sumber: wob

 

Bekas menantu bukan suami yang baik, tak jaga cucu dan anak dengan elok-elok

Mungkin ramai yang tak tahu, sebenarnya anak Wong dan bekas suaminya ni sudah bercerai. Kata Wong, bekas menantunya tu memang sejenis lelaki yang tak bertanggungjawab sebab tak reti nak jaga anak dan cucu perempuannya baik-baik.

Lepas anaknya bercerai dengan bekas menantu, Wong tak berjumpa lagi dengan lelaki tu sehinggalah pada kejadian 24 Oktober lepas. Lepas diberitahu kawan akan keberadaan bekas menantu di satu tempat, Wong datang ke situ untuk berbicara dengan lelaki tersebut.

Malangnya, disebabkan menantu mula tunjuk ‘perangai’, Wong pun terus naik angin dan merembat lelaki tersebut. Walau bagaimanapun, dia mengaku perbuatannya tu salah dan dia memohon maaf kepada orang ramai.

2Cc7
sumber: wob

 

Seorang datuk yang penyayang kepada cucunya

Tolak tepilah kes menantu kena bantai tu, lepas identiti sebenar Wong terbongkar, ramai yang tak sangka sebenarnya dia seorang yang penyayang. Gambar-gambar dari Facebook mula tersebar menunjukkan dia mengendong cucunya dan banyak meluangkan masa dengan anak perempuannya.

Screen Shot 2018 10 31 At 10.48.23 Am
sumber: wob
Screen Shot 2018 10 31 At 10.48.28 Am
sumber: wob
Screen Shot 2018 10 31 At 10.48.35 Am
sumber: wob

Pun begitu, Wong mengesahkan bahawa dia telah dilepaskan dengan jamin lepas ditahan selama 3 hari. Setakat ni, dia tak tahu bila dia akan dihadapkan ke mahkamah.

Macam manapun, Wong berharap sangat tak ada tindakan undang-undang dikenakan ke atasnya kerana dia perlu berkerja untuk menyara keluarga.

Suami-suami kat luar sana ambillah kisah ni sebagai pengajaran ye. Jangan ingat bila korang dah kahwin dengan isteri tu korang boleh buat apa saja ke atasnya. Dapat pak mertua ganas macam tu, tak pasal-pasal korang kena tibai nanti. 

Baca:Aku besarkan anak aku bukan untuk kau belasah dia” – Video Bapa ‘Rembat’ Menantu Kaki Pukul Di Sarawak

Rembat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.