in

“Tu bukan team Man Utd ke?” – Akibat Guna Gambar Sesuka Hati, Netizen Tergelak Tengok Berita Ni

00001Jwi

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Baru-baru ini kecoh satu Malaysia bila kerajaan nak memperkenalkan Seni Khat untuk pelajar sekolah. Macam reaksi dari semua orang termasuklah media arus perdana dan lain-lain.



Begitulah juga salah satu stesen televisyen arus perdana ni bila latar belakang beritanya menggunakan tulisan jawi yang entah dari mana sumbernya. Yang menarik perhatian netizen ialah tulisan pada background tu. Cuba korang tengok sendiri dekat bawah ni.

Eca2Hb0Uiaaw5G6 Eca2Hb8Uwailqus

 

Itu Pogba!

Ya kalau korang tengok betul-betul memang dia tulis senarai nama team Manchester United. Admin tak sure dari mana dorang dapat gambar tu, tapi memang lain macam betul lah.

Screen Shot 2019 08 17 At 5.00.16 PmHaa.. tu lah pentingnya tulisan jawi. Kalau orang yang tak reti baca tu memang bunyi dia lain. Sampai jadi macam tu bunyinya.

Screen Shot 2019 08 17 At 4.59.44 PmEcdjtfjueaai884Korang boleh baca tak squad name tu. Tapi tu lineup team yang lama lah. Ramai dah transfer ke tempat lain.

Screen Shot 2019 08 17 At 5.00.49 PmItulah yang bagusnya dengan Man United. Aduh tak pasal nanti admin kena bash dengan fans kelab lain. 

Screen Shot 2019 08 17 At 5.01.04 PmTahniah kerana anda masih boleh membaca tulisan jawi. Bukan semua boleh baca. Admin boleh lah baca sikit-sikit walaupun gagap. Yang penting bunyi tu keluar. 

 

Baca: “Saya tanya mereka, silap ambil kursus ke?” Pensyarah Ini Kongsi Kisah Student Cina Yang Ambil Kursus Seni Khat

Screen Shot 2019 08 17 At 5.25.37 Pm

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.