in

[TERKINI] Suspek Tembakan Di KLIA Ditahan Di Kota Bharu

Untitled Design 2024 04 15T164034.489

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Hujung minggu lepas, kecoh mengenai satu kes tembakan yang berlaku di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) yang menyebabkan seorang individu cedera serta terpaksa ditidurkan.


Suspek yang melepaskan tembakan di Balai Ketibaan KLIA Terminal 1 itu dikenali sebagai Hafizul Hawari dan pihak polis sahkan suspek akhirnya berjaya ditahan di Kota Bharu, Kelantan.

Artikel berkaitan: Kes Tembakan Di KLIA – Ini Proses Permohonan Lesen Senjata Api Yang Kita Perlu Tahu

Artikel berkaitan: Kes Tembakan Di KLIA 1: Polis Minta Hafizul Harawi Serah Diri Secara Aman

Suspek

 

Menurut laporan Berita Harian, Ketua Polis Negara, Tan Sri Razarudin Husain ketika mengesahkan perkara itu, berkata suspek ditahan di sebuah lokasi di Kota Bharu, kira-kira jam 3 petang tadi.

“Ya, saya sahkan (tangkapan). Suspek baru ditahan pada jam 3 petang tadi di Kota Bharu.

Satu sidang akhbar akan diadakan oleh Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman atau Ketua Polis Negeri dalam masa terdekat,” katanya.

Kes ini menjadi perhatian ramai, sebelum ini pihak polis meminta agar suspek menyerah diri bagi memudahkan siasatan, malah ibu dan bapa Hafizul, Hayati Bakri serta bapanya, Hawari Mohd Sihat, serta lima adik-beradiknya merayu Hafizul menyerah diri kepada polis.

Selain itu, adik kepada suspek juga berkata Hafizul perlu bertanggungjawab terhadap apa yang dilakukannya dan bersedia menghadapi kesan perbuatan itu dan hukuman bakal dikenakan terhadapnya.

Sumber: Berita Harian

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.