in

Tempat Jadi Viral Lepas Seminggu Dibuka Sampai KKM & Polis Turun Padang Sebab Ramai Berkerumun

Ft Tempat Viral 1

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Bagi mereka yang duduk di Penang, pasti ramai yang perasan satu lokasi rekreasi yang kini menjadi tumpuan kerana view yang menarik, sesuai untuk bersiar-siar serta bergambar.



Kini tempat itu sedang viral dan menjadi tumpuan para pengunjung, biasalah bila ada sesuatu yang viral pastinya kita ingin rasai dan lihat sendiri kan?

 

KKM & polis turun padang

Tempat itu mula viral apabila ada beberapa pengguna TikTok mula discover tempat tersebut. Bila dilhat memang cantik dan pastikan akan jadi tumpuan utama untuk menangkan minda.

@eijaanadzri

Tempat viral😝#niceview😍 #setiafontaines🌹bertam/pulaupinang📍#fyp#fypdongggggggg

♬ 1000tahunlamanya – yourmood

@ikachi97_

MashaAllah, mmg lawa view dia ✨ #setiafontainesbertam

♬ bunyi asal – Shafika Azmi – Shafika Azmi

@cikosiparrot

Location Bertam Putra Penang, Setia Frontline 📍 nak main freefly burung memang best ni…cantik kawasan

♬ original sound – cytō⛩ – Cyto

Oleh sebab itu, tak sampai seminggu Bertam Putra Penang, Setia Frontline, Pulau Pinang dibuka, orang berkerumun untuk bersantai disitu, ada yang jadikan tempat ini sebagai spot untuk buat photoshoot wedding

Malah, ‘kemeriahan’ di tempat itu juga membuatkan pihak KKM dan polis terpaksa ke kawasan tersebut. Ia dikongsikan oleh netizen yang dikenali sebagai Helmi Juhari.

 

Ingat kena saman tapi…

@helmi_juhari

Korang la ni, viral sgt.. dah penuh, baru buka x sampai 1minggu #CapCut #kkm #polis

♬ original sound – Helmi_Juhari – Helmi_Juhari

Berdasarkan video yang berdurasi 20 saat itu, dilihat pihak berkuasa memantau pengunjung-pengunjung yang hadir di situ.

Ada yang disoal oleh mereka, dalam video tersebut dijelaskan bahawa individu yang ditanya itu dikenakan kompaun termasuklah pengantin yang sedang bergambar.

Namun begitu, menerusi ruangan komen, ahli keluarga kepada pengantin itu menjelaskan bahawa mereka bukanlah dikompaun tapi hanya untuk pastikan bahawa ada check in MySejahtera.

Selain itu, ada juga yang menzahirkan rasa bimbang memandangkan kes harian Covid-19 ini ada sedikit peningkatan.

Tempat Viral Tempat Viral2 Tempat Viral3 Tempat Viral4 Tempat Viral6

 

KKM arahkan tutup?

Difahamkan, tempat ini telah ditutup buat sementara waktu, kata Helmi, tempat ini akan dibuka semula sehingga pihak KKM beri kebenaran.

Tempat Viral7 Tempat Viral8

Mungkin pihak KKM tengah buat garis panduan supaya dapat bendung SOP, ya lah kes dah mula tunjuk peningkatan, jadi harap lepas ni jaga diri kita seeloknya.

 

Baca : “Mmg trend promote dekat thread orang ke skrg ni?” – Promote Produk Tak Kena Tempat, Netizen Viralkan Trend Peniaga Online

Promote Serum

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.