in

“Setiap order akan di-seal” – Tuduh Rider Curi Air Starbucks Sebab Tak Cukup, Ikuti Penjelasan Dari Grab

Feature 4 2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Perkhidmatan penghantaran makanan adalah tidak asing lagi dalam kalangan rakyat Malaysia. Sekarang nak beli barang pun tak payah keluar rumah sebab semua boleh order secara online je.



Kali ini, viral pula di Twitter apabila ada seorang pengguna Grab Food yang telah mendakwa air Starbucks yang dipesannya telah dicuri oleh penghantar makanan Grab.

Rider 1

Individu tersebut telah mendakwa sedemikian sebab hanya ada dua air Starbucks sedangkan dia telah memesan tiga minuman. Dia juga mengatakan dia telah memfailkan aduan kepada pihak Grab namun tiada sebarang respon pada ketika itu.

Rider 2

Namun, pihak Grab Malaysia telah membalas tweet lelaki tersebut dan menjelaskan perkara yang berkemungkinan berlaku kepada pesanan air yang dibuat individu tu. Korang kena baca sendiri respon Grab ni.

Setiap order, packaging telah di-seal 

Rider 5

Order yang telah dibungkus akan terus diberikan kepada rider 

Rider 6

Menurut pihak Grab, perkara yang didakwa individu itu sukar berlaku sebab penghantar makanan hanya menunggu di luar premis dan makanan juga terus diberi supaya sampai di tangan pemesan dengan segera.

Duit takkan burn & akan dikembalikan semula 

Rider 7

Rata-rata netizen juga berpendapat jika ada pesanan yang kita order tu tak cukup, besar kemungkinan pihak yang menyediakan makanan tu yang tak perasan bilangan air yang sebenar. Betul jugak tu, mungkin terlepas pandang kot. 

Rider 12

Rider 13

Kerja rider hanya pick-up dan delivery sahaja

Rider 8

Ada juga netizen lain yang berkongsikan pengalaman makanan mereka yang tak cukup sebelum ini namun perkara dapat diselesaikan dengan baik.

Rider 11

Namun, difahamkan, pihak Grab dah dalam proses refund duit lelaki terbabit semalam dan katanya proses itu boleh mengambil masa dalam 2 hingga 3 hari bekerja.

Apa pendapat korang tentang isu ni? 

Baca: “Nanti saya masuk tabung masjid kak” – Pelanggan Tak Halalkan Duit Lebih Sedekah Pada ‘Rider’, Marah Makanan Yang Dihantar Tak Cukup

Rider

Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter
Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.