in

“Sangat tak betul kenyataan ini” – Ustaz Tepis Kenyataan, Menteri Agama Mohon Pejabat Mufti Teliti Isu Andika Putera

Dr Zul2

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Kenyataan daripada seorang influencer pasal isu curang ‘dengan izin Allah’ nampaknya semakin menjadi bualan hangat biarpun Andika sendiri telah tampil memberikan penjelasan.Namun begitu, netizen masih marah dengan kenyataannya sehinggakan Pegawai Hal Ehwal Islam, Majlis Agama Islam, Ustaz Muhammad Fahmi Rusli sendiri berpendapat bahawa kenyataan itu tak betul.

 

Allahul Musta’an. Sangat tak betul kenyataan ini”

Selain anggap kenyataan ini  tidak betul kerana, beliau juga kesal dengan sikap individu yang sentiasa mahu bercakap dan mengulas tentang agama tetapi enggan belajar secara formal.

Ustaz Fahmi juga mengingatkan bahawa biarpun kita orang muslim, ia tidak semestinya menunjukkan seseorang itu faham segalanya.

 

Sampai dapat perhatian Menteri Agama

Kehangatan isu ini nampaknya telah mendapat perhatian Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama),  Datuk Seri Dr Zulkifli Mohamad Al-Bakri sendiri apabila ada netizen tag beliau di Twitter untuk mendapatkan komen daripadanya.

Beliau telah meminta Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan untuk teliti perkara ini.

Dr Zul

Sebelum ini Andika dah pada video komennya itu dan ada tampil memperjelaskan maksud yang ingin menerusi Instagram dan dia juga dikatakan akan buat video baru untuk explain.

 

Baca : “Dia tu curang dengan izin Allah” -Dikecam Bagi Pendapat Curang, Intafamous Perjelas Maksud Yang Cuba Disampaikan

Ap12 1

Sumber: Twitter

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.