in

“Nampak mata Maryam bengkak” – Netizen Simpati Lihat Maryam Duriankimchi Menangis, Mohon Maaf Atas Kesalahan Suami

Iban

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Beberapa hari ini, nama pasangan Korea-Malaysia, Duriankimchi telah menjadi sebutan ramai selepas mereka terpalit dengan beberapa isu kontroversi yang sedang hangat diperkatakan di media sosial.Yang pertama ia berkenaan komen Ryzal melibatkan Neelofa dan isu parkir di mahkamah. Yang kedua dan sedang hangat menjadi kritikan ramai ialah berkaitan isu Ryzal menghina pakaian tradisi kaum Iban.

1162265

Merasa terkesan dengan isu tersebut, Maryam menerusi satu video dilihat telah memohon maaf atas kesalahan yang dilakukan suaminya.

Menurutnya, kata-kata Ryzal telah membuatkan ramai orang marah kepada mereka dan dia telah meminta maaf kepada kaum Iban di Malaysia.

Yesterday my husband buat masalah. He make a joke about Iban tradisional dress. People angry and disappointed. Saya deeply sorry.

“Minta maaf, minta maaf to Iban people in Malaysia. Saya suka Malaysia culture,” katanya.

@sabrinafazira

Kesian maryam dah laa tengah pregnant 🥺 semoga dipermudahkan 🤲🏻🤲🏻

♬ To the Bone full cover on Youtube Hana Wilianto – Hana Wilianto

Membaca komen-komen netizen, Maryam juga mengakui semua orang di mana-mana negara pasti akan sensitif bila menyentuh soal budaya negara mereka. Perkara ini juga tidak terkecuali kepada negara asalnya, Korea.

 

“Kesian maryam dah laa tengah pregnant” 

Video yang dimuat naik ke Tiktok itu telah mendapat lebih 140,000 likes yang mana rata-rata netizen bersedih melihat situasi Maryam yang nampak ikhlas dan menangis hingga bengkak mata ketika memohon maaf atas kesalahan dilakukan suaminya itu.

Malah ramai juga simpati dengan keadaan Maryam yang sedang hamil dan terpaksa pula berhadapan dengan situasi ini.

Sian

Harap selepas ini Ryzal lebih sensitif lah dengan isu berkaitan budaya dan lain-lain di negara ini. Kasihan Maryam terkena tempiasnya. 

Baca: “Tiada sebesar zarah pun niat utk menghina” – Dikecam Sebab ‘Ejek’ Baju Kaum Iban, Duriankimchi Mohon Maaf

Ft Ryzaliban

Sumber: mstar
Sumber: TikTok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.