in

“Majoriti pengacara tak mampu buat dia bercakap” – Netizen Salute Cara TikTokers Ini Interview Dato’ M Nasir

Ft M Nasir Seronok Bersembang Dengan Tiktokers

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Jika dipandang luaran, kita dapat lihat Dato’ M Nasir ini boleh disifatkan mempunyai perwatakan yang agak tegas. Ada kalanya kalau lihat di kaca TV, beliau jarang bercakap banyak, tapi ada kalanya sekali dia buka mulut orang ramai boleh tergelak dengan perwatakan lucunya.Bagaimanapun, ramai kagum melihat apabila legenda seperti Dato’ M Nasir ini seperti terpukau untuk ‘melayan’ dan menjawab segala persoalan ketika ditemuramah oleh seorang TikToker dari Singapura ini.

 

Even pengacara yang top pun, tak mampu nak buat  M Nasir cerita macam ni – Netizen

Difahamkan, Dato’ M Nasir bakal melangsungkan konsert Satu Malam Di Singapura, Gendang Pati pada 22 Julai 2023 ini, disebabkan itu, seorang TikToker yang selalu berkongsikan kandungan berkenaan dengan dakwah @_donjany berpeluang untuk temu ramah beliau.

@_donjany

Had the opportunity to interview Dato M Nasir mashaAllah ✨

♬ original sound – _donjany – _donjany

Dalam temu ramah tersebut, pemuda ini menjelaskan setiap perincian maksud tersirat dalam lirik lagu M Nasir, dia menguatkan lagi dengan hadis Nabi Muhammad S.A.W untuk dikaitkan dengan dakwah yang terkandung dalam lagu M Nasir iaitu Raikan Cinta.

Bahkan, pemuda ini berpendapat bahawa Dato’ M Nasir seorang yang genius kerana pendengar tidak anggap bahawa lagu-lagunya adalah lagu nasyid. Dengan rentak yang catchy, ia sudah semestinya menarik perhatian pendengar.

Kenyataan itu dibalas apabila Dato’ M Nasir kongsikan latar belakang keluarganya. Melihat perbualan mereka, ramai yang kagum dengan cara pemuda ini mengendalikan satu temu ramah sampaikan Dato’ M Nasir berminat untuk kongsikan kisahnya.

@_donjany

Maksud disebalik lagu Dato’ M Nasir 🙌🏻

♬ original sound – _donjany – _donjany

Video di TikTok yang meraih 157K jumlah tontonan dalam masa 21 jam  ini telah mendapat perhatian netizen di Malaysia dan tular ke Twitter sehingga raih lebih daripada 2,870 retweets dalam masa 19 jam.

Apa yang membuatkan netizen kagum adalah kebolehan pemuda ini membuatkan Dato’ M Nasir bercakap banyak, malah pengacara yang terkemuka pun belum tentu mampu melakukan perkara tersebut.

Screenshot 2023 01 31 154350 Screenshot 2023 01 31 154409 Screenshot 2023 01 31 154519

Sejujurnya, min sendiri leka sebab seronok dengar diaorang berborak, apa yang dikatakan oleh pemuda ini memang padat dengan ‘isi’.

Baca : [VIDEO] Selalu Nampak Serius, Netizen Terhibur Tengok Dato’M Nasir Sempoi Menari TikTok

Ft Dato M Nasir Main Tik Tok

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.