in

“Kenapa mesti Siti Kasim?? Tak tahu ke Siti Kasim tu…” – Netizen Berang Sajat Ambil Siti Kasim Sebagai Peguam Kes Saman

Sajat Is Siti Kasim

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.

Lagi-lagi Sajat, lagi-lagi Sajat! Mungkin ramai di antara kita dah semakin bosan kalau berita mengenai usahawan kosmetik ini keluar. Tapi berita kali ini mesti menarik perhatian korang.Menurut Malaysiakini, Nur Sajat Kamaruzzaman kini berhadapan saman ke atas syarikatnya iaitu Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd (Nur Sajat Aesthetic) daripada dua individu yang juga bekas stokis, Mohamed Syakir Hussin, dan bekas pekerja syarikat terbabit, Nurwati Hussin.

 

Ambil Siti Kasim sebagai peguam defend kes saman? 

Untuk sentiasa up-to-date dengan peminat ramai, Nur Sajat telah memuat naik keputusannya di Instagram untuk mengambil Siti Kasim sebagai peguam handle kes tersebut. 

Seperti yang korang semua tahu, peguam yang bernama Siti Kasim ini sering terpalit dengan kisah-kisah panas terutamanya berkaitan LGBT.

https://www.instagram.com/p/BwUT8sWgKZt/

Petikan dalam artikel tersebut juga menyebut,

“Untuk berdepan saman ke atas syarikatnya, usahawan kecantikan Nur Sajat Kamaruzzaman sudah bersedia dengan dua peguam sebagai wakilnya di mahkamah.

“Seorang daripada peguam itu ialah Siti Kasim manakala yang kedua ialah Ajeet Kaur.

“Dalam tindakan ini Nur Sajat Aesthetic telah memfailkan pembelaan dan tuntutan balas terhadap Syakir dan Nurwati atas kerugian dan kehilangan yang dialami akibat salah laku oleh mereka.”

 

“Kenapa mesti Siti Kasim?? Tak tahu ke Siti Kasim tu tak berpegang pada agama Islam?” 

Rata-rata netizen nampaknya tak berpuas hati langsung bila nampak Sajat telah memilih Siti Kasim sebagai peguamnya. Ye lah kan, ramai yang label Siti Kasim sebagai pejuang LGBT dan ada banyak kontroversi, so mestilah ramai yang tak suka kan.

Tapi ada pulak yang kata, kombinasi Sajat dengan Siti Kasim ni memang sesuai sebab masing-masing pun… perjuangkan benda yang sama. Erk if you what i mean.

Sajad Kasim
sumber: instagram

Bagi mereka yang masih clueless kenapa Sajat disaman sebanyak RM200,000, menurut Malaysiakini, saman terhadap Nur Sajat Aesthetic Sdn Bhd yang dimiliki oleh Muhammad Sajjad itu dilakukan kerana beliau gagal membekalkan produk bengkung dan girdle yang ditempah serta dibayar oleh stokis. 

Apa-apapun admin rasa terpulang kepada Sajat lah nak ambil siapa sebagai peguamnya kan. Yang penting kalau kebenaran ditegakkan dan kalau Siti Kasim mampu lead kes ni dengan baik, apa salahnya? Korang rasa macam mana?

Baca: “I dah tak ada..” – Netizen Makin Curious Bila Sajat Mengaku Dah Potong ‘Telur’

Saaajat

Ikuti kami di Facebook, Youtube, Twitter, and Instagram untuk berita terkini setiap hari.