“Kau pun kasar, biadap!” – Mengamuk Marahkan Aliff Syukri, Netizen Kecam Balik Ali Sebab ‘Binatangkan’ Balu Abam

Kuburnya masih merah namun sejak semalam satu Malaysia baca cerita yang kurang menyenangkan membabitkan Ali Puteh serta balu arwah Abam, Hidayah.

Melalui Instagram, Ali ada update petang semalam perasaan marahnya terhadap Hidayah dengan bahasa yang kasar. Posting itu mendapat perhatian ramai orang termasuklah rakan-rakan selebriti yang menasihati Ali supaya bersabar dan cuba selesaikan masalah dengan baik.

Bila balu arwah Abam berhati binatang!!!”

 

Tuduh Aliff Syukri jadi punca bergaduh

Posting Ali tentang balu Abam itu kini sudah pun dipadam namun semalam selepas beberapa ketika, dia update pula post baru menyatakan kemarahannya terhadap Aliff Syukri.

View this post on Instagram

Aku cabarrrr kauu!!!

A post shared by @syedaliputeh 163K ACC HACKED (@aliputeh89) on

Difahamkan, Aliff ada melawat balu Abam dan anaknya, Hamzah dan melalui IG live Aliff dikatakan bertanya soalan yang tidak sepatutnya.

Ali juga berkata Aliff Syukri mengambil kesempatan demi untuk mengejar duit dan turut mencabarnya untuk berjumpa dengan keluarga mereka.

Melawat Isteri Arwah Abam Bocey ..Untuk melihat video yang lebih panjang korang boleh tengok dekat YouTube tv Telajak laris

Posted by Aliff Syukri Terlajak Laris on Tuesday, February 18, 2020

 

Netizen hentam sebab mulut Ali lancang

Melalui posting di Facebook, artikel yang menyiarkan kisah pergaduhan Ali dan Aliff Syukri ini mendapat perhatian ramai netizen. Meskipun tindakan Aliff itu diakui tidak patut tapi rata-ratanya lebih marah dan mengecam Ali kerana sikapnya yang biadap dengan kakak iparnya sendiri. Apatah lagi, Ali pada awalnya menggelar Hidayah ‘binatang’ di Instagram.

Sumber: Facebook

 

Perangai tak sama macam arwah abang

Perangai hang tak sama langsung dengan arwah abang hang.”

Sumber: Facebook

 

Keluarga Abam tak tolong Hidayah?

Menurut mStar, Hidayah ada membuka mulut ketika Aliff Syukri melawatnya di mana dia memberitahu keretanya telah ditarik oleh keluarga arwah suaminya.

Hidayah: Haritu saya nak bawa anak saya pergi klinik kerana anak saya demam, saya minta kunci kereta tapi pihak sana tak bagi…

Aliff: Khabarnya arwah seorang yang sering bersedekah, bagaimana dari segi harta wasiatnya?”

Hidayah: Saya tak tahu. Belah sana uruskan. Sekarang saya tiada apa-apa. Saya cuma fikir nak besarkan anak sahaja.”

Sumber: mStar

Admin harap isu ini diselesaikan dengan matang…

Baca: “Sekarang saya tiada apa-apa” – Balu Abam Dedah Keluarga Belah Suami Tarik Kereta Sampai Terpaksa Naik Grab?

Sumber: mStar

Ditulis oleh Sue Idris

Seorang ibu. Siapa cakap anak aku tak comel siap eh!